ČOKOLADNE TORTICE

Talijanski recept kojim su se mnogi oduševili

Fantastičan desert koji se priprema brzo i jednostavno.

Sastojci (za 5 osoba):

    ▪ 150 g tamne čokolade
    ▪ 80 g maslaca
    ▪ 20 g brašna
    ▪ 90 g šećera u prahu
    ▪ 2 jaja
    ▪ 1 žumanjak
    ▪ 10 g gorkog kakaa u prahu
    ▪ 1 vanilin šećer
    I još:
    ▪ maslac i kakao za podmazivanje posudica
    ▪ šećer u prahu za posipanje

Priprema:

  1. Čokoladu koju ste isjeckali na veće komade stavite da se otopi na pari. Kad se otopi dodajte maslac izrezan na kockice i sve istopite do kraja.
  2. U meduvremenu u zdjeli pomiješajte jaja, vanilin šećer i šećer u prahu, pa miksajte mikserom nekih 10-tak minuta.
  3. Čokoladu maknite s vatre i dodajte smjesi od jaja.
  4. Na kraju umiješajte brašno i kakao u prahu.
  5. Aluminijske posudice namažite maslacem i pospite kakaom.
  6. Ulijte smjesu do 3/4 posudice i stavite peći na 180 °C nekih 13-15 minuta, ovisno o pećnici.
  7. Vrijeme pečenja je jako bitno jer ako se ispeče previše onda sredina neće biti tekuća.
  8. Kad su tortice gotove, izvadite ih iz pećnice, ostavite koju minutu da stanu i onda ih okrenite na tanjur i pospite šećerom u prahu. Služe se tople!
Napomena:
Odlična osobina ovih tortica je i to što mogu nepečene stajati u frižideru 4-5 dana, takoimate spreman desert za slučaj da vam stignu nenajavljeni gosti!
Izvor: roccheta/coolinarika.com

Primjedbe