Sastojci:
- veganski margarin za podmazivanje
- 300 glatkog brašna
- 50 g kakaa u prahu
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 300 g granuliranog šećera
- 375 mL sojinog mlijeka
- 125 mL repičinog ulja
- 7 žlica džema od malina bez sjemenki
- 1 žlica ekstrakta vanilije
Glazura:
- 40 mL sojinog mlijeka
- 85 g veganske usitnjene tamne čokolade
- 60 g šećera za glazuru
- 1 žlica javorovog sirupa
- svježe maline za ukrašavanje
Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup za torte podmažite margarinom te prekrijte papirom za pečenje. Pomiješajte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo i sodu bikarbonu sa soli i šećerom u velikoj zdjeli.
Zatim u srednje velik lonac ulijte sojino mlijeko i dodajte ulje,džem od malina i ekstrakt vanilije. Stavite da se kuha na srednje jakoj vatri i umiješajte “suhe” sastojke. Smjesu prenesite na pripremljeni kalup i pecite u zagrijanoj pećnici 45 minuta. Ostavite tortu da se potpuno ohladi prije no što je izvadite iz kalupa.
Glazuru pripremite tako da sojino mlijeko u malom loncu za pirjanje kuhate dok ne zavrije. Nakon toga umiješajte čokoladu. Kada se ona otopi, uklonite lonac s vatre i umutite šećer za glazuru i javorov sirup. Pričekajte da se ohladi prije nego je prelijete preko torte. Na kraju je ukrasite svježim malinama.
Primjedbe
Objavi komentar