Preskoči na glavni sadržaj
Sastojci za Carigradsku tortu:
- 8 jaja,
- 34 kašike šećera,
- 1 kafena kašičica sirćeta,
- 3 lista oblande,
- 180 g seckanih oraha,
- 1 šoljica za kafu mleka,
- 1 margarin.
Carigradska torta se priprema na sledeći način:
- Umutiti 7 belanaca sa 21 kašikom šećera i jednom kašičicom sirćeta.
- Podeliti smesu na 3 dela i filovati 3 lista oblande.
- Svaku nafilovanu oblandu posuti sa po 60 g seckanih oraha.
- Tako nafilovanu oblandu staviti na prevrnuti pleh i peći u rerni dok fil blago ne porumeni.
- Na pari kuvati 7 žumanaca, 1 celo jaje (žumance i belance) sa 13 kašika šećera i 1 šoljicom mleka.
- Kada se fil ohladi dodati margarin i dobro umutiti.
- Prvu koru nafilovati ovim filom, zatim staviti drugu koru i takođe je nafilovati i na kraju staviti treću koru koju ne treba premazivati filom.
Primjedbe
Objavi komentar