Sastojci:
Za tijesto:
225 g maslaca
200 g tamne čokolade
6 jaja
300 g šećera
1 omot Dr. Oetker vanilin šećera
375 g pšeničnog brašna
3 ravne žličice Dr. Oetker Original Backin praška za
pecivo
200 g nasjeckanih oraha
Za nadjev:
1 staklenka višanja (ocijeđena masa 350 g)
50 g naribane čokolade
Za preljev:
200 g tamne čokolade
100 ml mlijeka
60 g maslaca
1. Za tijesto u loncu rastopite i razlomljene komade tamne čokolade. Ostavite da
se masa ohladi. U posudu stavite jaja i dobro ih izmiješajte sa šećerom i vanilin
šećerom. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, prosijte i umiješajte u 2 navrata na
srednjoj brzini. Na kraju umiješajte smjesu čokolade i maslaca i dodajte orahe.
2. Tijesto izlijte na lim (30 x 40 cm, namašten, obložen masnim papirom) i poravnajte.
Višnje dobro °Cijedite i rasporedite na polovici tijesta. Pospite naribanu čokoladu
po višnjama. Stavite lim u pećnicu.
Električna pećnica: cca. 180 °C (zagrijana)
Pećnica na vrući zrak: cca. 160 °C (zagrijana)
Pećnica na plin: cca. stupanj 2-3 (zagrijana)
Vrijeme pečenja: cca. 30 minuta.
3. Položite lim na rešetku za kolače i ostavite da se kolač ohladi.
4. Za preljev grubo narežite čokoladu. Zakuhajte mlijeko s maslacem, skinite s vatre i
u njemu rastopite čokoladu. Miješajte dok ne dobijete glatku masu i ostavite da se
malo ohladi. Valovito razmažite preljev po polovici tijesta bez višanja te kolač 1-2
sata stavite na hladno.
5. Prije posluživanja kolač narežite na male kvadrate (otprilike 5 x 5 cm).
Za tijesto:
225 g maslaca
200 g tamne čokolade
6 jaja
300 g šećera
1 omot Dr. Oetker vanilin šećera
375 g pšeničnog brašna
3 ravne žličice Dr. Oetker Original Backin praška za
pecivo
200 g nasjeckanih oraha
Za nadjev:
1 staklenka višanja (ocijeđena masa 350 g)
50 g naribane čokolade
Za preljev:
200 g tamne čokolade
100 ml mlijeka
60 g maslaca
1. Za tijesto u loncu rastopite i razlomljene komade tamne čokolade. Ostavite da
se masa ohladi. U posudu stavite jaja i dobro ih izmiješajte sa šećerom i vanilin
šećerom. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, prosijte i umiješajte u 2 navrata na
srednjoj brzini. Na kraju umiješajte smjesu čokolade i maslaca i dodajte orahe.
2. Tijesto izlijte na lim (30 x 40 cm, namašten, obložen masnim papirom) i poravnajte.
Višnje dobro °Cijedite i rasporedite na polovici tijesta. Pospite naribanu čokoladu
po višnjama. Stavite lim u pećnicu.
Električna pećnica: cca. 180 °C (zagrijana)
Pećnica na vrući zrak: cca. 160 °C (zagrijana)
Pećnica na plin: cca. stupanj 2-3 (zagrijana)
Vrijeme pečenja: cca. 30 minuta.
3. Položite lim na rešetku za kolače i ostavite da se kolač ohladi.
4. Za preljev grubo narežite čokoladu. Zakuhajte mlijeko s maslacem, skinite s vatre i
u njemu rastopite čokoladu. Miješajte dok ne dobijete glatku masu i ostavite da se
malo ohladi. Valovito razmažite preljev po polovici tijesta bez višanja te kolač 1-2
sata stavite na hladno.
5. Prije posluživanja kolač narežite na male kvadrate (otprilike 5 x 5 cm).
Primjedbe
Objavi komentar