Iako se po njegovu izgledu to ne bi moglo zaključiti, ovaj fini kolač nije pretežak za pripremu, a iskusne domaćice tvrde da uspijeva baš svaki put.
Sastojci:
Za orahovo tijesto:
6 žumanjaka,
7 žlica šećera,
10 dag oraha,
3 dag kokosa,
4 dag brašna,
1/2 praška za pecivo,
6 bjelanjaka
6 žumanjaka,
7 žlica šećera,
10 dag oraha,
3 dag kokosa,
4 dag brašna,
1/2 praška za pecivo,
6 bjelanjaka
Za ružičasto tijesto:
4 žumanjka,
3 žlice šećera,
2 pudinga od jagode,
1/2 praška za pecivo,
3 bjelanjka
4 žumanjka,
3 žlice šećera,
2 pudinga od jagode,
1/2 praška za pecivo,
3 bjelanjka
Za kremu:
5 dl mlijeka,
20 dag šećera,
5 žlica oštrog brašna,
25 dag margarina
5 dl mlijeka,
20 dag šećera,
5 žlica oštrog brašna,
25 dag margarina
Za glazuru:
8 dag čokolade,
3 žlice mlijeka,
3 žlice šećera u prahu,
7 dag margarina
8 dag čokolade,
3 žlice mlijeka,
3 žlice šećera u prahu,
7 dag margarina
Priprema:
Orahovo tijesto:
Žumanjke pjenasto miješate sa šećerom i postupno dodavate orahe, kokos, brašno pomiješano s praškom za pecivo, limunovu koricu i snijeg od bjelanjaka. Ispecite biskvit u većem plitkom limu na namaštenom papiru, tako da bude tanak.
Žumanjke pjenasto miješate sa šećerom i postupno dodavate orahe, kokos, brašno pomiješano s praškom za pecivo, limunovu koricu i snijeg od bjelanjaka. Ispecite biskvit u većem plitkom limu na namaštenom papiru, tako da bude tanak.
Ružičasto tijesto:
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, dodate žumanjke, šećer i puding u prahu pomiješan s praškom za pecivo. Ispecite biskvit na isti način kao i prethodni.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, dodate žumanjke, šećer i puding u prahu pomiješan s praškom za pecivo. Ispecite biskvit na isti način kao i prethodni.
Krema:
Šećer i brašno promiješate s 1 dl mlijeka. Preostalo mlijeko stavite da zakuha i ulite u pripremljenu smjesu. U ohlađenu kremu dodate margarin i dobro izradite.
Šećer i brašno promiješate s 1 dl mlijeka. Preostalo mlijeko stavite da zakuha i ulite u pripremljenu smjesu. U ohlađenu kremu dodate margarin i dobro izradite.
Glazura:
Rastopite čokoladu s mlijekom i šećerom na niskoj temperaturi i umiješate margarin da se rastopi.
Rastopite čokoladu s mlijekom i šećerom na niskoj temperaturi i umiješate margarin da se rastopi.
Slaganje:
Orahovo tijesto premažite polovicom pripremljene kreme, zatim položite ružičasto tijesto i na njega ostatak kreme. Prelijte čokoladnom glazurom.
Orahovo tijesto premažite polovicom pripremljene kreme, zatim položite ružičasto tijesto i na njega ostatak kreme. Prelijte čokoladnom glazurom.
Izvor: marina76/coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar