TROSLOJNI KOLAČ

Potrebno je:
 9 jaja,
9 kašika brašna,
9 kašika šećera,
3 kašike ulja,
2 kašike gustina,
kašika, dve kakaa u prahu,
2 kesice vanilin šećera.

Za krem:
 200 g putera,
3 žumanca,
200 g šećera u prahu,
100 g čokolade,
1 dl mleka,
kašičica brašna.

Za dekoraciju: 
100 ml slatke pavlake
100 g čokolade.

PRIPREMA:
Penasto umutite 6 jaja i 6 kašika šećera i vanilin šećer. Ne prestajući da mešate dodajte 2 kašike ulja i 6 kašika brašna pomešanog sa gustinom. Dobijenu masu preručite u manji pleh, obložen papirom za pečenje i pecite 25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Sa ostatkom namirnica i koristeći kakao u prahu umesto gustina ispecite još jednu, tanju koru. Za to vreme u hladno mleko sipajte žumanca, šećer, brašno i struganu čokoladu i kuvajte na pari dok se masa ne zgusne. Kad se masa zgusne šerpu prebacite u drugu, do pola napunjenu hladnom vodom, a u masu dodajte malo po malo penasto umućenog putera i energično mutite da dobijete gladak krem. Pečene kore ohladite i belu koru horizontalno prepolovite, da na kraju dobijete ukupno tri kore, dve bele i jednu sa čokoladom. Prvu belu koru položite na poslužavnik, premažite je sa pola količine ohlađenog krema, odozgo položite koru sa kakaom, premažite ga ostatkom krema i poklopite trećom korom. Preko nje nanesite šlag od slatke pavlake i sve pospite struganom čokoladom.


http://hbgfngnmg.blogspot.ba

Primjedbe