TORTA S KUPINAMA I LJEŠNJACIMA

Kremasta, ukusna i jednostavna za pripremu! Torta s kupinama i bezglutenskom podlogom od lješnjaka!

Sastojci


Kora s lješnjacima
  • 100 g mljevenih lješnjaka
  • 100 g bezglutenske mješavine za kolače
  • 1 ravna žličica soda bikarbone
  • 1 jaje
  • 65 g maslaca
  • 65 g šećera
Krema
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 200 g tekućeg jogurta
  • 2 žlice meda
Ostalo
  • 400 g svježih kupina
  • sok od 1 naranče

Priprema


Sve sastojke za koru stavite u veću zdjelu pa rukama umijesite tijesto. Tijesto utisnite u kalup za torte (26 cm) obložen masnim papirom. Koru pecite 15 minuta na temperaturi od 180 °C.
Ohlađenu koru uz pomoć kista navlažite svježe cjeđenim sokom od naranče.
Slatko vrhnje, jogurt i med stavite u zdjelu i miksajte dok ne dobijete lijepu kremu, otprilike jednu minutu.
Koru premažite tankim slojem kreme pa posložite svježe kupine. Preko kupina nanesite kremu, lijepo ju poravnajte i ukrasite komadićima lješnjaka i svježim kupinama. Tortu prije posluživanja spremite u hladnjak na nekoliko sati.

Primjedbe