Sastojci: Za beli fil
– 4 dl mleka
– 2 kašike šećera
– 1 kašičica ruma
– 3 kašike griza
– 3 kašike kokosovog brašna
Za tamni fil
– 4 dl mleka
– 2 kašike šećera
– 100 g čokolade za kuvanje
– 3 kašike griza
– 1 kašičica ruma
– 2 dl slatke pavlake
Priprema:
Beli fil:
1. U manjoj šerpi sjediniti mleko, šećer i rum, pa kuvati dok ne proključa.
2. Zatim postepeno dodavati griz i mešati dok se ne zgusne.
3. U još topao griz dodati kokosovo brašno i polako promešati.
Tamni fil:
1. U manjoj šerpi sjediniti mleko, šećer i rum, te kuvati dok ne proključa.
2. Zatim nakratko skloniti sa ringle, dodati izlomljenu čokoladu za kuvanje i mešati dok se ne otopi.
3. Kada se čokolada otopi, vratiti na ringlu i postepeno dodavati griz mešajući dok se ne zgusne.
Finalni postupak:
1. Odgovarajuće kalupe za desert preliti hladnom vodom i ocediti.
2. Potom sipati beli fil i sačekati da se stegne. Preko njega naneti tamni fil.
3. Kada se oba fila stegnu, kalupe izvrnuti naopačke na tacnu za služenje kako bi desert ispao (tamni fil treba da bude dole a svetli gore).
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i dekorisati kupole od griza.
SAVET PLUS:
Ovaj desert možete pripremiti i u običnim čašama.
http://hbgfngnmg.blogspot.ba
– 4 dl mleka
– 2 kašike šećera
– 1 kašičica ruma
– 3 kašike griza
– 3 kašike kokosovog brašna
Za tamni fil
– 4 dl mleka
– 2 kašike šećera
– 100 g čokolade za kuvanje
– 3 kašike griza
– 1 kašičica ruma
– 2 dl slatke pavlake
Priprema:
Beli fil:
1. U manjoj šerpi sjediniti mleko, šećer i rum, pa kuvati dok ne proključa.
2. Zatim postepeno dodavati griz i mešati dok se ne zgusne.
3. U još topao griz dodati kokosovo brašno i polako promešati.
Tamni fil:
1. U manjoj šerpi sjediniti mleko, šećer i rum, te kuvati dok ne proključa.
2. Zatim nakratko skloniti sa ringle, dodati izlomljenu čokoladu za kuvanje i mešati dok se ne otopi.
3. Kada se čokolada otopi, vratiti na ringlu i postepeno dodavati griz mešajući dok se ne zgusne.
Finalni postupak:
1. Odgovarajuće kalupe za desert preliti hladnom vodom i ocediti.
2. Potom sipati beli fil i sačekati da se stegne. Preko njega naneti tamni fil.
3. Kada se oba fila stegnu, kalupe izvrnuti naopačke na tacnu za služenje kako bi desert ispao (tamni fil treba da bude dole a svetli gore).
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i dekorisati kupole od griza.
SAVET PLUS:
Ovaj desert možete pripremiti i u običnim čašama.
http://hbgfngnmg.blogspot.ba
Primjedbe
Objavi komentar