Sočno, jednostavno i brzo! Isprobajte recept za kremasti kolač s laganim biskvitom, puding kremom od vanilije i svježim jagodama!
Sastojci
Biskvit
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 140 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- naribana korica 1/2 limuna
- 200 ml ulja
- 50 ml mlijeka
Krema od vanilije
- 800 ml mlijeka
- 2 praška za puding s okusom vanilije
- 150 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 200 g maslaca
Priprema
Bjelanjcima dodajte malo soli pa ih izmiksajte u čvrsti snijeg.Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte ulje, mlijeku i limunovu koricu. Ubacite brašno i prašak za pecivo pa kratko sve izmiksajte. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.Biskvitnu smjesu izlijte u namaščen i pobrašnjen kalup za pečnje (25x35 cm). Biskvit pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180° C. Čačkalicom provjerite je li pečen.Prašak za puding izmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka i šećer zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne. U vrući puding ubacite maslac i miješajte dok se ne otopi.Preko biskvita premažite dio puding kreme, zatim rasporedite na kockice narezane jagode pa izlijte ostatak pudinga i sve lijepo poravnajte.Kolač ohladite na sobnoj temperturi pa premažite tučenim slatkim vrhnjem i spremite u hladnjak na nekoliko sati.
Primjedbe
Objavi komentar