PUDING KOCKE S JAGODAMA

Sočno, jednostavno i brzo! Isprobajte recept za kremasti kolač s laganim biskvitom, puding kremom od vanilije i svježim jagodama!

Sastojci


Biskvit
  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 140 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • naribana korica 1/2 limuna
  • 200 ml ulja
  • 50 ml mlijeka
Krema od vanilije
  • 800 ml mlijeka
  • 2 praška za puding s okusom vanilije
  • 150 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 200 g maslaca
  • Priprema


    Bjelanjcima dodajte malo soli pa ih izmiksajte u čvrsti snijeg.
    Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte ulje, mlijeku i limunovu koricu. Ubacite brašno i prašak za pecivo pa kratko sve izmiksajte. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
    Biskvitnu smjesu izlijte u namaščen i pobrašnjen kalup za pečnje (25x35 cm). Biskvit pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180° C. Čačkalicom provjerite je li pečen.
    Prašak za puding izmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka i šećer zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne. U vrući puding ubacite maslac i miješajte dok se ne otopi.
    Preko biskvita premažite dio puding kreme, zatim rasporedite na kockice narezane jagode pa izlijte ostatak pudinga i sve lijepo poravnajte.
    Kolač ohladite na sobnoj temperturi pa premažite tučenim slatkim vrhnjem i spremite u hladnjak na nekoliko sati.

Primjedbe