Sastojci za jednu koru
Potrebno je: 100 g brašna, sedam kašika šećera, 200 ml kisele vode, 50 ml ulja, 1/2 kesice praška za pecivo, 50 g krupnije seckanih lešnika, 50 g mlevenog posnog plazma keksa,
50 g mlevenih lešnika
Posni krem
Potrebne su vam dve ovakve kore. Pomešajte sve sastojke osim krupno seckanih lešnika, pa ih sjedinite uz mešanje kako ne bi ostale grudvice. Obložite pleh papirom za pečenje (dimenzije 35 x 25), pa po papiru pospite seckani lešnik, onda sipajte smesu, i pecite koru u rerni koja je prethodno zagrejana na 200 stepeni Celzijusa.
Na isti način pripremite i drugu koru, pa obe premažite posnim kremom.
Prvi fil
Potrebno je: 250 g pudinga od vanile, jedna kašika gustina, 200 g posnog margarina, 100 g posne bele čokolade, 100 g posnog mleka u prahu, 100 g posne crne čokolade za kuvanje, 100 g sojinog šlaga, 100 ml kisele vode, 1,5 l sojinog mleka, 300 g šećera, četiri vanilina šećera
Drugi fil
Potrebno je: 300 g sojinog šlaga, 500 ml kisele vode
Prvi fil pripremate tako što stavite mleko sa šećerom i vanilinim šećerom da provri, s tim da ste prethodno manju količinu izdvojili kako biste umutili pudinig i gustin. U provrlo mleko dodati puding, a kada se smesa ohladi, i prethodno ručno umućen margarin. Posebno umutiti i kiselu vodu i šlag, pa i to dodati filu.
Zatim, smesu delite na dva dela - 1/3 i 2/3. U manji deo dodajete otopljenu belu čokoladu, kao i melko u prahu, a u veći deo smese otopljenu crnu čokoladu.
Za drugi fil je samo potrebno da umutite posni šlag i kiselu vodu.
Dodatni sastojci
Potrebno je: 300 g posnog plazma keksa, 300 g posnog krema, 100 ml sojinog mleka za natapanje
Tortu slažete na sledeći način: Prva kora koju ste premazali kremom, pa pola crnog fila, šlag. Sledeći sloj torte je posni plazma keks prethodno na kratko natopljen u mleko. Preko toga dolazi ceo fil sa belom čokoladom, pa šlag. Zatim dolazi druga kora koja je premazana kremom, onda ostatak crnog fila, kao i ostatak šlaga za dekoraciju. Možete i narendati crnu posnu čokoladu.
Tortu je najbolje da napravite dan ranije kako bi imala vremena da se stegne.
Izvor: mogujatosama.rs
Potrebno je: 100 g brašna, sedam kašika šećera, 200 ml kisele vode, 50 ml ulja, 1/2 kesice praška za pecivo, 50 g krupnije seckanih lešnika, 50 g mlevenog posnog plazma keksa,
50 g mlevenih lešnika
Posni krem
Potrebne su vam dve ovakve kore. Pomešajte sve sastojke osim krupno seckanih lešnika, pa ih sjedinite uz mešanje kako ne bi ostale grudvice. Obložite pleh papirom za pečenje (dimenzije 35 x 25), pa po papiru pospite seckani lešnik, onda sipajte smesu, i pecite koru u rerni koja je prethodno zagrejana na 200 stepeni Celzijusa.
Na isti način pripremite i drugu koru, pa obe premažite posnim kremom.
Prvi fil
Potrebno je: 250 g pudinga od vanile, jedna kašika gustina, 200 g posnog margarina, 100 g posne bele čokolade, 100 g posnog mleka u prahu, 100 g posne crne čokolade za kuvanje, 100 g sojinog šlaga, 100 ml kisele vode, 1,5 l sojinog mleka, 300 g šećera, četiri vanilina šećera
Drugi fil
Potrebno je: 300 g sojinog šlaga, 500 ml kisele vode
Prvi fil pripremate tako što stavite mleko sa šećerom i vanilinim šećerom da provri, s tim da ste prethodno manju količinu izdvojili kako biste umutili pudinig i gustin. U provrlo mleko dodati puding, a kada se smesa ohladi, i prethodno ručno umućen margarin. Posebno umutiti i kiselu vodu i šlag, pa i to dodati filu.
Zatim, smesu delite na dva dela - 1/3 i 2/3. U manji deo dodajete otopljenu belu čokoladu, kao i melko u prahu, a u veći deo smese otopljenu crnu čokoladu.
Za drugi fil je samo potrebno da umutite posni šlag i kiselu vodu.
Dodatni sastojci
Potrebno je: 300 g posnog plazma keksa, 300 g posnog krema, 100 ml sojinog mleka za natapanje
Tortu slažete na sledeći način: Prva kora koju ste premazali kremom, pa pola crnog fila, šlag. Sledeći sloj torte je posni plazma keks prethodno na kratko natopljen u mleko. Preko toga dolazi ceo fil sa belom čokoladom, pa šlag. Zatim dolazi druga kora koja je premazana kremom, onda ostatak crnog fila, kao i ostatak šlaga za dekoraciju. Možete i narendati crnu posnu čokoladu.
Tortu je najbolje da napravite dan ranije kako bi imala vremena da se stegne.
Izvor: mogujatosama.rs
Primjedbe
Objavi komentar