Čokoladna oblatna s keksima i kikirikijem jednostavno se priprema, a narezane oblatne odlično se uklapaju na svaki tanjur sa suhim kolačićima!
Sastojci
Nadjev od čokolade i kikirikija
- 500 g mljevenog keksa
- 300 g šećera
- 300 g neslanog kikirikija
- 250 g margarina
- 150 g čokolade za kuhanje
Glazura
- 150 g čokolade za kuhanje
- 4 žlice ulja
Ostalo
- 1 veća oblatna
Priprema
Šećer i margarin otopite na laganoj vatri, dodajte čokoladu pa miješajte dok se čokolada ne otopi.
Pripremljenu smjesu pomiješajte s kikirikijem i mljevenim keksom (Čajni kolutići i sl.).
Kada se svi sastojci dobro sjedine, masu prebacite na oblatnu pa žlicom lijepo rasporedite, utisnite i zagladite površinu.
Kolač spremite u hladnjak da se stegne, a zatim površinu prelijte čokoladnom glazurom. Za pripremu glazure čokoladu i ulje zajedno otopite na pari.
Kada se čokoladna glazura stisne kolač možete rezati na kockice.
Primjedbe
Objavi komentar