Mokar i sočan, da sočniji nemože biti! A tako jednostavan za pripremu... ne treba vam čak niti vaga! Svakako provjerite recept!
Sastojci
Biskvit
- 3 jaja
- 7 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice griza
- 6 žlica glatkog brašna
- 2 žlice kakaa u prahu
- 7 žlica ulja
- 7 žlica mlijeka
Preljev
- 300 ml mlijeka
- 6 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g čokolade za kuhanje
- 1 žlica ruma
Priprema
U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, griz i kakao. Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte ulje i mlijeko. Dodajte suhe sastojke pa kuhačom sve dobro izmiješajte u glatku smjesu.
Biskvitnu smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje (20x30 cm) i pecite 20 minuta na temperaturi od 180 ºC. Čačkalicom provjerite je li tijesto pečeno.
Dok se kolač peče pripremite preljev.
Mlijeko zajedno sa šećerom i vanilin šećerom zagrijte do vrenja pa maknite s vatre i dodajte čokoladu i rum. Miješajte mlijeko pjenjačom dok se čokolada u potpunosti ne otopi pa prelijte preko vrućeg kolača.
Kolač prije posluživanja dobro ohladite.
Slatki savjet
Umjesto ruma, kolač možete obogatiti aromom naranče! Koricu jedne naranče prokuhjate u mlijeku, procijedite mljeko pa dodajte šećer i čokoladu te miješajte dok se ne otopi!
Primjedbe
Objavi komentar