MILKA TORTA S LJEŠNJACIMA

Čokoladni užitak za posebne prigode! Savršeno kremasta i neodoljivo ukusna torta s lješnjacima i puuuno fine Milka čokolade!

Sastojci


Kore s lješnjacima
  • 15 bjelanjaka
  • 15 žlica šećera
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 240 g lješnjaka
Krema sa žutanjcima
  • 15 žutanjaka
  • 1 l mlijeka
  • 100 g šećera
  • 3 praška za puding s okusom vanilije
  • 300 g Milka Noisette čokolade
  • 200 g Milka bijele čokolade
  • 250 g maslaca sobne temperature
Ostalo
  • 500 ml slatkog vrhnja

Priprema


Od navedenih sastojaka ispecie tri kore s lješnjacima, a za svaku će vam trebati: 5 bjelanjaka, 5 žlica šećera, 1 žlica oštrog brašna te 80 g lješnjaka.
Lješnjake kratko tostirajte u pećnici pa istrljajte u čistoj kuhinjskoj krpi kako bi odstranili čim više kožice. Ohlađene lješnjake sameljite ili usitnite u blenderu.
Bjelanjke kratko izmiksajte da se zapjene pa ih uz postupno dodavaje šećera nastavite miksati dok ne dobijete čvrsti snijeg. Dodajte oštro brašno i usitnjene lješnjake pa kuhačom sve lagano izmiješajte.
Kalupu za torte (26-30 cm) obložite dno masnim papirom, a papir dodatno namastite i pobrašnite kako nebi imali problema s vađenjem biskvita.
Smjesu rasporedite po dnu pripremljenog kalupa. Koru s lješnjacima pecite cca 20 minuta na temperaturi od 180 °C. Ispecite još dvije takve kore.
Za pripremu kreme žutanjke izmiksajte sa šećerom, praškom za puding i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja pa dodajte pripremljene žutanjke i kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne. Vruću kremu podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dio dodajte bijelu Milka čokoladu, a u drugu Noisette Milka čokoladu (možete koristiti i čokoladu s komadićima lješnjaka).
Obje kreme dobro izmiješajte da se čokoladi otopi i sjedini s ostatkom kreme. Zatim prekrijte vrh kreme prozirnom folijom i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi.
Maslac sobne temperature pjenasto izmiksjate pa svakoj kremi dodajte pola i još jednom ih dobro izmiksajte.
Na tanjur za torte stavite jednu koru s lješnjacima pa ju premažite s 1/3 tamne kreme, zatim s 1/3 svijetle kreme, a zatim s 1/3 tučenog slatkog vrhnja. Postupak ponovite još dva puta, zatim cijelu tortu lijepo zagladite i spremite u hladnjak da kreme očvrsnu.
Navedena količina slatkog vrhnja dovoljna je za premazivanje kora. Ako cijelu tortu želite ukrasiti šlagom trebat će vam još 500 ml slatkog vrhnja.

Primjedbe