METERNI KOLAČ

Tijesto:
4 zumanjka
25 dag secera
25 dag brasna
1 dl mlijeka
1 prasak za pecivo
snijeg od 4 bjelanjka
1 zlica kakaa

Krema: 

9 dl mlijeka
6 zlica secera
2 pudinga od vanilije
2 zumanjka
10 dag secera
25 dag margarina

Glazura: 

15 dag cokolade
3 zlice secera
3 zlice mlijeka
5 kapi ulja

Priprema tijesta: 

Zumanjke pjenasto umutiti sa secerom postupno dodajuci mlijeko. Lagano mijesati brasno pomijesano s praskom za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijeliti napola i u polovicu umijesati kakao. Peci u dva duga rebrasta kalupa, i to u jednom zuti a u drugom tamni biskvit.

Priprema kreme:

Puding s a 6 zlica secera ukuhati u mlijeko i dodati zumanjke pjenasto izradene s preostalim secerom. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin. Sve dobro izraditi.

Priprema glazure:

Cokoladu, secer i mlijeko otopiti na pari i na kraju dodati ulje.

Postupak:

Pecene biskvite rezati na kriske. Svaku krisku premazati kremom i slagati naizmjence zutu s crnom jednu do druge. Tako se dobiva kolac u velikoj duzini. Ostatkom kreme premazati kolac izvana i preliti ga glazurom od cokolade. Kolac rezati na kose trake.


http://hbgfngnmg.blogspot.ba

Primjedbe