Tijesto:
4 zumanjka
25 dag secera
25 dag brasna
1 dl mlijeka
1 prasak za pecivo
snijeg od 4 bjelanjka
1 zlica kakaa
Krema:
9 dl mlijeka
6 zlica secera
2 pudinga od vanilije
2 zumanjka
10 dag secera
25 dag margarina
Glazura:
15 dag cokolade
3 zlice secera
3 zlice mlijeka
5 kapi ulja
Priprema tijesta:
Zumanjke pjenasto umutiti sa secerom postupno dodajuci mlijeko. Lagano mijesati brasno pomijesano s praskom za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijeliti napola i u polovicu umijesati kakao. Peci u dva duga rebrasta kalupa, i to u jednom zuti a u drugom tamni biskvit.
Priprema kreme:
Puding s a 6 zlica secera ukuhati u mlijeko i dodati zumanjke pjenasto izradene s preostalim secerom. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin. Sve dobro izraditi.
Priprema glazure:
Cokoladu, secer i mlijeko otopiti na pari i na kraju dodati ulje.
Postupak:
Pecene biskvite rezati na kriske. Svaku krisku premazati kremom i slagati naizmjence zutu s crnom jednu do druge. Tako se dobiva kolac u velikoj duzini. Ostatkom kreme premazati kolac izvana i preliti ga glazurom od cokolade. Kolac rezati na kose trake.
http://hbgfngnmg.blogspot.ba
4 zumanjka
25 dag secera
25 dag brasna
1 dl mlijeka
1 prasak za pecivo
snijeg od 4 bjelanjka
1 zlica kakaa
Krema:
9 dl mlijeka
6 zlica secera
2 pudinga od vanilije
2 zumanjka
10 dag secera
25 dag margarina
Glazura:
15 dag cokolade
3 zlice secera
3 zlice mlijeka
5 kapi ulja
Priprema tijesta:
Zumanjke pjenasto umutiti sa secerom postupno dodajuci mlijeko. Lagano mijesati brasno pomijesano s praskom za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijeliti napola i u polovicu umijesati kakao. Peci u dva duga rebrasta kalupa, i to u jednom zuti a u drugom tamni biskvit.
Priprema kreme:
Puding s a 6 zlica secera ukuhati u mlijeko i dodati zumanjke pjenasto izradene s preostalim secerom. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin. Sve dobro izraditi.
Priprema glazure:
Cokoladu, secer i mlijeko otopiti na pari i na kraju dodati ulje.
Postupak:
Pecene biskvite rezati na kriske. Svaku krisku premazati kremom i slagati naizmjence zutu s crnom jednu do druge. Tako se dobiva kolac u velikoj duzini. Ostatkom kreme premazati kolac izvana i preliti ga glazurom od cokolade. Kolac rezati na kose trake.
http://hbgfngnmg.blogspot.ba
Primjedbe
Objavi komentar