Ovaj brzi kolač s makom možete smiksati za pet minuta. Kasnije ga još samo treba preliti čokoladnom glazurom, koju također možete napraviti za tren, od 150 g čokolade i malo ulja.
Sastojci:
Biskvit:
- 1 čaša* ulja
- 2 čaše šećera
- 2 vanilin šećera
- 4 žumanjka
- 2 čaše jogurta
- 2 čaše brašna
- 2 čaše mljevenog maka
- 1 prašak za pecivo
Čokoladna glazura:
- oko 15 dag čokolade za kuhanje
- 1-2 žlice ulja
___
* Za mjeru koristiti čašu od 2,5 dcl.
* Za mjeru koristiti čašu od 2,5 dcl.
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke za biskvit -šećer, ulje, vanilin šećer, žumanjke, brašno, mak, prašak za pecivo i jogurt.
Stavite u srednji pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 40 minuta na 180 °C.
Kad se ohladi ukrasite ga čokoladnom glazurom za koju na pari otopite čokoladu s par žlica ulja.
Stavite u srednji pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 40 minuta na 180 °C.
Kad se ohladi ukrasite ga čokoladnom glazurom za koju na pari otopite čokoladu s par žlica ulja.
Napomena:
U mak kolač na čaše ne idu bjelanjci pa ih možete spremiti u zamrzivač za neki drugi kolač.
U mak kolač na čaše ne idu bjelanjci pa ih možete spremiti u zamrzivač za neki drugi kolač.
Izvor: DUKA11/coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar