LAMBADA KOCKE

Mekani biskvit, krema od naranče i vanilije, keksi, čokolada... Kremasti kolač sastavljen od nekoliko ukusnih slojeva!

Sastojci


Biskvit
  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • 150 g glatkog brašna
Žele od naranče
  • 700 ml soka od naranče
  • 2 praška za puding s okusom vanilije
  • 3 žlice šećera
Krema
  • 500 ml mlijeka
  • 6 žlica gustina
  • 6 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 250 g margarina sobne temperature
Čokoladna glazura
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 50 g maslaca
  • 2 žlice ulja
Ostalo
  • Petit Beurre keksi

Priprema


Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom, dodajte brašno i sve dobro izmiješajte tako da nema grudica. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg pa ih lagano umiješajte u smjesu. Smjesu izlijte u kalup za pečenje (30x30 cm) kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Biskvit pecite 20 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite je li tijesto pečeno.
Prašak za puding razmutite s malo soka od naranče, a ostatak soka zajedno sa šećerom zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Vruću kremu odmah premažite preko ohlađenog biskvita i prekrijte petit beurre keksima (ne morate ih namakati u mlijeku).
Gustin razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja zajedno sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte razmućeni gustin pa kuhajte kremu na laganoj vatri 2-3 minute, dok se ne zgusne. U ohlađenu (može i mlaku) kremu dodajte margarin sobne temperature i sve dobro izmiksajte.
Kremu premažite preko keksa. Kolač prelijte čokoladnom glazurom koju pripremite tako da čokoladu zajedno s maslacem i uljem rastopite na pari. Kolač prije posluživanja dobro ohladite.

Primjedbe