Našla recept na internetu i isprobala,vrlo ukusna torta,a ja vam neću zamjeriti ako ovoj torti vi date novo ljepše
ime :)
Sastojci za čokoladni biskvit:
4 kom jaja
200 g šećera
70 g maslaca
70 g čokolade
60 ml mlijeka
60 ml kipuće vode
1 žličica arome vanilije
200 g oštrog brašna
40 g gorkog kakaa
2 žličice praška za pecivo + prstohvat sode i soli
Za natopiti biskvit:
150 ml mlijeka
150 ml (+/-) piña colada krem likera (kod mene definitivno +) :-)
Fil od jagoda s maslacem:
700 ml pirea od jagoda
70 g škrobnog brašna
100 g šećera
1 žličica arome vanilije
70 g maslaca
Kokos vanilin kremica:
500 ml kokosovog mlijeka
100 ml piña colada krem likera
4 kom žumanca
90 g škrobnog brašna
100 g šećera
1 kom Dolcela Šlag kreme vanilin (ili Dr.Oetker Paradies creme vanille geschmack) + 100 ml mlijeka!
Priprema:
Prvo kuhamo kremu : razmutiti škrobno brašno sa šećerom u piña coladi, dodati pjenasto umućena žumanca. Ugrijati kokosovo mlijeko (ja od litre vode i 250g kokosovog brašna dobijem 900ml predivnog gustog mlijeka) i zakuhati gustu kremu, prebaciti u zdjelu za hlađenje, prekriti površinu kreme prozirnom folijom.
Dok se krema hladi, mutimo biskvit : žumanca umutiti pjenasto sa šećerom, umiješati istopljeni maslac sa čokoladom, dodati mlijeko i kipuću vodu... umiješati preostale sastojke i snijeg od bjelanaca. Lim za tortu (24cm promjera) obložiti papirom za pečenje, uliti smjesu. Peći na 175*C, napraviti test čačkalicom. Ohlađeni biskvit prerezati na 3 jednake kore (odrezati gornji tvrdi dio).
Na laganoj vatri ugrijati pire od jagoda (u manjem dijelu razmutiti škrobno brašno sa šećerom i vanilijom), zakuhati kremicu i umiješati maslac. Donji dio biskvita staviti na pladanj, postaviti obruč, natopiti ga mješavinom mlijeka i piña colade i premazati toplim filom od jagoda. Staviti u zamrzivač na kratko da očvrsne, premazati kremom od kokosa i vanilije u koju ste umutili šlag kremu pripremljenu sa 100ml mlijeka (ne više kako piše na vrećici). Poklopiti drugim biskvitom i nafilati je do kraja.
http://hbgfngnmg.blogspot.ba
ime :)
Sastojci za čokoladni biskvit:
4 kom jaja
200 g šećera
70 g maslaca
70 g čokolade
60 ml mlijeka
60 ml kipuće vode
1 žličica arome vanilije
200 g oštrog brašna
40 g gorkog kakaa
2 žličice praška za pecivo + prstohvat sode i soli
Za natopiti biskvit:
150 ml mlijeka
150 ml (+/-) piña colada krem likera (kod mene definitivno +) :-)
Fil od jagoda s maslacem:
700 ml pirea od jagoda
70 g škrobnog brašna
100 g šećera
1 žličica arome vanilije
70 g maslaca
Kokos vanilin kremica:
500 ml kokosovog mlijeka
100 ml piña colada krem likera
4 kom žumanca
90 g škrobnog brašna
100 g šećera
1 kom Dolcela Šlag kreme vanilin (ili Dr.Oetker Paradies creme vanille geschmack) + 100 ml mlijeka!
Priprema:
Prvo kuhamo kremu : razmutiti škrobno brašno sa šećerom u piña coladi, dodati pjenasto umućena žumanca. Ugrijati kokosovo mlijeko (ja od litre vode i 250g kokosovog brašna dobijem 900ml predivnog gustog mlijeka) i zakuhati gustu kremu, prebaciti u zdjelu za hlađenje, prekriti površinu kreme prozirnom folijom.
Dok se krema hladi, mutimo biskvit : žumanca umutiti pjenasto sa šećerom, umiješati istopljeni maslac sa čokoladom, dodati mlijeko i kipuću vodu... umiješati preostale sastojke i snijeg od bjelanaca. Lim za tortu (24cm promjera) obložiti papirom za pečenje, uliti smjesu. Peći na 175*C, napraviti test čačkalicom. Ohlađeni biskvit prerezati na 3 jednake kore (odrezati gornji tvrdi dio).
Na laganoj vatri ugrijati pire od jagoda (u manjem dijelu razmutiti škrobno brašno sa šećerom i vanilijom), zakuhati kremicu i umiješati maslac. Donji dio biskvita staviti na pladanj, postaviti obruč, natopiti ga mješavinom mlijeka i piña colade i premazati toplim filom od jagoda. Staviti u zamrzivač na kratko da očvrsne, premazati kremom od kokosa i vanilije u koju ste umutili šlag kremu pripremljenu sa 100ml mlijeka (ne više kako piše na vrećici). Poklopiti drugim biskvitom i nafilati je do kraja.
http://hbgfngnmg.blogspot.ba
Primjedbe
Objavi komentar