KAFENA ŠNITA

Korica:

5 belanca
150 gr šećera
150 gr oraha
1 kašika prezli
1 kašika brašna

Fil:

5 žumanca
2 jaja
200 gr šećera u prahu
1 kašičica kafe u pahu (prosejane)
7 kapi ekstrata od lešnika
125 gr margarina

100 gr šlag krema
150-200 ml kisele vode

Penasto umutite belanac i šećer. Mikserom mutite dok se šećer ne otopi, a onda lagano umešajte orahe, brašno i prezle. Pecite na 180 stepeni u plehu 27 x 36 cm koji ste obložili pek papirom. Kada se korica ohladila presecite je uzduž na tri dela veličine 9 x 36 cm, ali dobijene "kajševe" nemojte da skidate sa papira radi lakšeg prenošenja.

Penasto umutite žumanca, cela jaja i prah šećer. Tako umućena jaja kuvajte na pari. Kada su jaja skuvana dodajte ekstrat od lešnika i kafu koju ste prosejali u cedki za čaj. Fil ostavite da se ohladi. U skoro ohladjen fil dodajte margarin isečen na kockice i mutite mikerom dok se fil lepo ne sjedini.

Šlag krem umutite sa kiselom vodom.

Kada ste sve ovo uradili, filujte tortu ovim redom:

- kora - fil - šlag krem
- kora - fil - šlag krem
- kora - fil - šlag krem


http://zacarana-kuhinjica.blogspot.ba

Primjedbe