SASTOJCI:
Biskvit:
6 jaja
30 dkg margarina
40 dkg šećera
1,5 dcl mlijeka
50 dkg oštrog brašna
10 dkg kakaa
Krema:
20 dkg čokolade za kuhanje
14 dkg šećera
20 dkg margarina
10 dkg oraha
3 dcl mlijeka
Ostalo:
mlijeko za prskanje biskvita
5 dkg bijele čokolade
PRIPREMA SVIJETLOG I TAMNOG BISKVITA:
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
2. Izradite bjelanjke u čvrsti snijeg, te dodajte pola šećera, sjedinite.
3. Margarin izmiksajte sa ostatkom šećera, dok ne postane pjenast.
4. Zatim uz stalno miksanje dodajte žumanjke.
5. Nakon dvije minute miksanja dodajte mlijeko, pa još miksajte koji minut.
6. Dodajte bjelanjke u smjesu i uz lagano miješanje dodajte brašno.
7. Miješajte dok ne nestanu sve grudvice.
8. Podijelite smjesu na dva jednaka dijela.
9. U jedan dio dodajte kakao.
10. U tepsiju (moja je promjera 25 X 35 cm) na koju ste postavili masni papir, salijte prvo bijeli biskvit.
11. Pecite na 180 stupnjeva 20 minuta.
12. Isto ponovite i sa tamnim biskvitom.
13. Biskviti kada su pečeni, ostavite ih da se ohlade.
PRIPREMA KREME ZA KOLAČ:
1. U lonac dodajte čokoladu, šećer, margarin, mlijeko i stavite na laganu vatru da prokuha.
2. Na kraju dodajte orahe, te sve sjedinite.
3. Još vrućom kremom prelijte bisvite.
SLAGANJE KOLAČA:
1. Bijeli biskvit – poprskajte mlijekom – krema
2. Tamni biskvit – poprskajte mlijekom – krema
3. Ostavite da se ohladi.
4. Kolač prošarajte sa bijelom čokoladom, koju ste prethodno istopili na pari i ulili u fišek od masnog papira da bi mogli pravilnije šarati.
SAVJETI ZA DAN I NOĆ KOLAČ:
1. Moja preporuka bi bila da kolač slažete u tepsiji u kojoj ste ga pekli, jer se prekrivanjem biskvita krema razljeva. Govorim to iz iskustva, jer je meni to promaklo, tako da sam kupila kremu okolo.
Biskvit:
6 jaja
30 dkg margarina
40 dkg šećera
1,5 dcl mlijeka
50 dkg oštrog brašna
10 dkg kakaa
Krema:
20 dkg čokolade za kuhanje
14 dkg šećera
20 dkg margarina
10 dkg oraha
3 dcl mlijeka
Ostalo:
mlijeko za prskanje biskvita
5 dkg bijele čokolade
PRIPREMA SVIJETLOG I TAMNOG BISKVITA:
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
2. Izradite bjelanjke u čvrsti snijeg, te dodajte pola šećera, sjedinite.
3. Margarin izmiksajte sa ostatkom šećera, dok ne postane pjenast.
4. Zatim uz stalno miksanje dodajte žumanjke.
5. Nakon dvije minute miksanja dodajte mlijeko, pa još miksajte koji minut.
6. Dodajte bjelanjke u smjesu i uz lagano miješanje dodajte brašno.
7. Miješajte dok ne nestanu sve grudvice.
8. Podijelite smjesu na dva jednaka dijela.
9. U jedan dio dodajte kakao.
10. U tepsiju (moja je promjera 25 X 35 cm) na koju ste postavili masni papir, salijte prvo bijeli biskvit.
11. Pecite na 180 stupnjeva 20 minuta.
12. Isto ponovite i sa tamnim biskvitom.
13. Biskviti kada su pečeni, ostavite ih da se ohlade.
PRIPREMA KREME ZA KOLAČ:
1. U lonac dodajte čokoladu, šećer, margarin, mlijeko i stavite na laganu vatru da prokuha.
2. Na kraju dodajte orahe, te sve sjedinite.
3. Još vrućom kremom prelijte bisvite.
SLAGANJE KOLAČA:
1. Bijeli biskvit – poprskajte mlijekom – krema
2. Tamni biskvit – poprskajte mlijekom – krema
3. Ostavite da se ohladi.
4. Kolač prošarajte sa bijelom čokoladom, koju ste prethodno istopili na pari i ulili u fišek od masnog papira da bi mogli pravilnije šarati.
SAVJETI ZA DAN I NOĆ KOLAČ:
1. Moja preporuka bi bila da kolač slažete u tepsiji u kojoj ste ga pekli, jer se prekrivanjem biskvita krema razljeva. Govorim to iz iskustva, jer je meni to promaklo, tako da sam kupila kremu okolo.
Primjedbe
Objavi komentar