ČOKOLADNI MEDENJACI

Sastojci:

  • 1/2 kg meda 
  • 10 dag ulja 
  • 10 dag šećera 
  • 70 dag crnog brašna 
  • 30 dag badema 
  • 3 dag čokolade 
  • korica limuna
  • cimet 
  • muškatni orah 
  • 1 vanilin-šećer 

Priprema:

U lonac stavite med, ulje i šećer da se na štednjaku sve otopi. Skinite sa štednjaka i umiješajte postepeno brašno, pržene i izrezane bademe, omekšanu čokoladu, limunovu koricu, cimet, malo struganog oraščića i vanilin-šećer. Napravite tijesto, izvadite ga iz lonca i ostavite na dasci da počiva (1 sat). Ohlađeno tijesto razvaljajte 1/2 cm debelo, režite polumjesece i stavite na namazan lim za pečenje peći oko 25 minuta kod temperature od 220°C. Po želji premažite medenjake bijelom glazurom.

Primjedbe