Sastojci:
- 1/2 kg meda
- 10 dag ulja
- 10 dag šećera
- 70 dag crnog brašna
- 30 dag badema
- 3 dag čokolade
- korica limuna
- cimet
- muškatni orah
- 1 vanilin-šećer
Priprema:
U lonac stavite med, ulje i šećer da se na štednjaku sve otopi. Skinite sa štednjaka i umiješajte postepeno brašno, pržene i izrezane bademe, omekšanu čokoladu, limunovu koricu, cimet, malo struganog oraščića i vanilin-šećer. Napravite tijesto, izvadite ga iz lonca i ostavite na dasci da počiva (1 sat). Ohlađeno tijesto razvaljajte 1/2 cm debelo, režite polumjesece i stavite na namazan lim za pečenje peći oko 25 minuta kod temperature od 220°C. Po želji premažite medenjake bijelom glazurom.
Primjedbe
Objavi komentar