ČOKOLADNA TORTA

Sastojci:

Prvi sloj:
-70 g putera
-100 g crne cokolade /70% kakao delova
-1 dl mleka
-150 g mlevenih lesnika
-oko 150 g mlevenog integralnog keksa
Drugi sloj:
-3 jaja
-5 kasika prah secera
-2 vanilin secera
-150 g putera
-1 dl vrhnja za slag
-100 g mlevenih lesnika
Treci sloj:
-4 dl vrhnja za slag
-200 g crne cokolade /70% kakao delova
-30 g putera

Priprema:

Prvi sloj:
Puter otopiti sa cokoladom i mlekom,dodati lesnike i keks. Dobro izmesati da se sastojci sjedine. Masu preruciti na pladanj i rastanjiti u podlogu. Odloziti u frizider.
Drugi sloj:
Izmiksati zumanca sa prah i vanilin secerom. Belanca posebno umutiti i dodati u zumanca. Staviti da se kuva na pari,otprilike 10-ak minuta. Zatim,krem blago prohladiti,dodati puter i izmiksati. Umutiti cvrsto vrhnje i dodati u krem. Na kraju dodati mlevene lesnike i lagano izmesati. Ovaj deo naneti na ohladjen prvi sloj i opet vratiti u frizider.
Treci sloj:
Vrhnje zagrejati do vrenja,ali nikako ne dozvoliti da provri. Dodati izlomljenu cokoladu i mesati da se cokolada sasvim otopi. Krem ohladiti,dodati puter i kratko izmiksati. Ovaj deo naneti preko drugog sloja i opet odloziti u frizider. Nakon 2-3 sata hladjenja torta je spremna za degustaciju.
Napomene:
Umesto lesnika mogu da se stave orasi ili bademi.Umesto integralnog,moze bilo koji mleveni keks. U srednji deo moze da se doda i voce po izboru. Sto se secera tice,on ide samo u drugi deo i nama je bilo dovoljno slatko. Ako volite jace slatko, mozete dodati u podlogu par kasika prah secera.

Primjedbe