BRZE KREMASTE KOCKE SA PETIT KEKSOM

Sastojci:

Za koru:
-6 belanaca
-100 gr šećera
-100 gr kokosa
-1 kašika brašna
-1 kašičica praška za pecivo
-1 dcl mleka
Za fil prvi:
-6 žumanaca
-100 gr šećera
-200 gr putera
-300 ml slatke pavlake
-300 gr čokolade sa rižom
Za fil drugi:
-200 gr čokoladnog šlag krema u prahu
Potrebno je još:
-150 gr keksa
-1 dcl mleka

Priprema:

Umutiti 6 belanaca sa 100 gr šećera, dodati kokos, brašno i prašak za pecivo. Masu staviti u kalup veličine 20×30 cm prethodno obložen papirom. Peći na 180 stepeni 15 minuta.
Pečenu koru još toplu preliti sa 1 dcl hladnog mleka. Umutiti 6 žumanaca sa 100 gr šećera, kuvati na pari dok se ne zgusne. Ohladiti i dodati 200 gr umućenog putera. U posudu staviti 300 ml slatke pavlake i kockice čokolade sa rižom, zagrevati na tihoj vatri ( masa ne sme da provri) dok se čokolada ne istopi.
Dobro ohladiti najmanje 2 sata u frižideru i mikserom umutiti 2 -3 minuta. U ovu masu dodati fil od žumanaca i putera. Preko hladne kore staviti 1/2 fila, red keksa prethodno potapan u mleko, 2/2 fila. Umutiti šlag u prahu po upustvu na kesici i premazati kolač. Ukrasiti rendanom čokoladom.

Primjedbe