TROSTRUKI UŽITAK

Sastojci

biskvit 
snijeg od 6 bjelanaca
200 g šećera
2 žlice ulja
50 g prženih mljevenih badema
50 g prženih mljevenih oraha
50 g prženih mljevenih lješnjaka
3 žlice krušnih mrvica
2 žlice brašna
pola paketića praška za pecivo
petit keksi
2 dcl mlijeka + 2 žlice dječjeg kakaa (+ rum, po želji!) :-)

krema
9 dcl mlijeka
6 žumanaca
150 g šećera
3 pudinga od vanilije + 1 žlica brašna
80 g maslaca
100 g mliječne čokolade
100 g bijele čokolade
1 čašica (200g) slatkog vrhnja

čokoladna glazura
120 g čokolade za kuhanje
70 g maslaca
2 žlice ulja
1 žlica vode
1 žličica šećera u prahu ili meda

Priprema

1 Za biskvit u čvrsti snijeg od bjelanaca postepeno umiksati šećer, zatim lagano umiješati brašno, mrvice, prašak za pecivo i ulje, te na kraju mljevene orašaste plodove. Peći na limu obloženom papirom za pečenje (170*C). 
2 Za kremu u malo toplog mlijeka pjenasto umutiti žumanca sa šećerom, pudingom i brašnom, zakuhati u preostalo mlijeko. U toplu kremu umiješati maslac, miješati dok se ne rastopi. U polovicu kreme umiješati istopljenu mliječnu čokoladu, u drugu polovicu umiješati istopljenu bijelu čokoladu. Čvrsto istući slatko vrhnje (po potrebi dodati šlagfix), te u svaku polovicu ohlađene kreme umiješati po pola količine tučenog vrhnja. 
3 Biskvit natopiti prokuhanim mlijekom s dječjim kakaom (Nesquik, Kraš Ekspres, Milka Drink i slično), premazati jednom kremom i posložiti kekse te ih kistom premazati čokoladnim mlijekom, ostaviti kratko da upiju mlijeko i premazati drugom kremom. 
4 Preliti čokoladnom glazurom čije ste sastojke otopili na pari. 
5 Ohlađen kolač rezati na kocke ili ploške.


http://recepti.fr

Primjedbe