TRADICIONALNA MAĐARICA U NOVOM RUHU

Sastojci:

Za kore: 
600 g glatkog brašna
100 g maslaca
200 g šećera
200 ml mlijeka
1/2 žličice sode bikarbone
1 jaje
Za kremu:
1 l mlijeka
6 žlica glatkog brašna
300 g tamne čokolade za kuhanje
200 g šećera 200 g maslaca
3 žlice kakao praha
velika žlica  arome ruma
Čokoladni ganache:  
200 g slatkog vrhnja
200 g tamne čokolade za kuhanje

Priprema:

​Kore:
Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva.
Od svih sastojaka zamijesiti tijesto i ostaviti ga u posudi da odstoji barem sat vremena.
Potom ga podijeliti na 9 dijelova
Svaki dio tijesta tanko razvući i peći 3 – 4 minute pazeći da kore ostanu bijele (ne smiju potamniti)
Krema:  
U srednjoj posudi pomiješati žlicu brašna, šećera i kakao praha te dodati malo mlijeka i razmutiti kako bi smjesa postala homogena (kao priprema za puding).
U posudi za kuhanje, zakuhati ostatak mlijeka i maslac te kada je zakuhalo, postupno dodavati brašno i miješati pjenjačom kako se ne bi zgrušalo.
Maknuti nakon nekoliko minuta s vatre i dodati čokoladu i rum te dobro promiješati kako bi postalo homogeno.
Dok je krema još vruća, mazati ju na kore
Kada su sve kore premazane kremom, pritisnuti cijeli kolač i ostaviti ga da se hladi
Kada se ohladilo, napraviti ganache i preliti preko cijelog kolača
Dobar tek!
(www.jabuka.tv)

Primjedbe