1l mleka
3 pudinga ( 120 gr ) od vanile
4 kašika šećera
250 gr margarina
150 gr šećera u prahu
500 ml slatke pavlake
300 gr malina
400 gr plazma keksa ( može vam zatrebati koji keks još zavisno od kalupa u kojem ćete praviti )
3 pudinga ( 120 gr ) od vanile
4 kašika šećera
250 gr margarina
150 gr šećera u prahu
500 ml slatke pavlake
300 gr malina
400 gr plazma keksa ( može vam zatrebati koji keks još zavisno od kalupa u kojem ćete praviti )
Priprema:
Dok razmutite pudinge, šećer i malo hladnog mleka ostatak mleka staviti da provri, pa kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre da se ohladi.
Kada se ohladio puding ulupati margarin sa šećerom u prahu pa im dodati ohladjen puding i izmiksirati.
Umutiti slatku pavlaku, pazite da ne bude pretvrda, pa pola pavlake dodati u fil.
Dodajte prvo četvrtinu, izmutitite i ako vam se učini da je dovoljno i ako dodate još četvrtinu da će biti redak onda nemojte. Ja sam dodala pola i torta je super stajala.
Obruč je 24 cm.
Stavite foliju ili kesu po dnu i ivicama.
Plazma keks umačite u mleko i redjajte po dnu.
Istresite trećinu fila pa preko njega stavite pola malina i premažite sa pola preostale slatke pavlake.
Na slatku pavlaku opet redjajte umočen keks, trećinu fila, maline pa ostatak slatke pavlake.
Preko opet red umočene plazme u mleko i stavite u friz nekoliko sati.
Okrenite tortu na tacnu 2 puta ili izvadite iz obruča pa skinite foliju.
Ostatkom fila premažite celu tortu i dekorišite po ćelji.
Do služenja držite u frižideru.
Primjedbe
Objavi komentar