Sastojci:
3 cijela jaja
3 šalice šećera (male šalice za kavu)
3 šalice oštrog brašna
3 šalice mljevenih oraha
2 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
3 šalice šećera (male šalice za kavu)
3 šalice oštrog brašna
3 šalice mljevenih oraha
2 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
2 šalice ulja
2 šalice mlijeka
2 šalice mlijeka
1/2 l slatkog vrhnja
3,4 žlice rastopljene čokolade (100g)
3,4 žlice mljevenih lješnjaka
3,4 žlice rastopljene čokolade (100g)
3,4 žlice mljevenih lješnjaka
Postupak:
1. Dobro izmiksati jaja, te u njih dodati prethodno pomiješane suhe sastojke- šećer, brašno,orahe, vanilin šećer i prašak za pecivo i dodavati u izmiksana jaja.
2. Naizmjenično dodavati ulje i mlijeko u dobivenu smijesu, te peći biskvit na 180 stupnjeva 25-30 minuta.
3. Istuči slatko vrhnje i u njega dodati 3-4 žlice rastopljene prohlađene čokolade i lješnjake i sve dobro izmiješati.
4. Kremu premazati preko biskvita i ukrasiti s preostalom čokoladom.
2. Naizmjenično dodavati ulje i mlijeko u dobivenu smijesu, te peći biskvit na 180 stupnjeva 25-30 minuta.
3. Istuči slatko vrhnje i u njega dodati 3-4 žlice rastopljene prohlađene čokolade i lješnjake i sve dobro izmiješati.
4. Kremu premazati preko biskvita i ukrasiti s preostalom čokoladom.
Primjedbe
Objavi komentar