Kora
15 Bjelanjaka
300g Šećera
300g Mljevenih prženih lješnjaka
3 jusne zlice Krušnih mrvica
Malo ruma za premazati kore
300g Šećera
300g Mljevenih prženih lješnjaka
3 jusne zlice Krušnih mrvica
Malo ruma za premazati kore
Smeđa krema
9 Žumanjaka
250g Šećera
200g Čokolade u prahu
250g Maslaca
250g Šećera
200g Čokolade u prahu
250g Maslaca
Bijela krema
600ml Mlijeka
6 Žumanjaka
4 jusne zlice Šećera
4-5 jusnih zlica Brašna
250g Maslaca
6 Žumanjaka
4 jusne zlice Šećera
4-5 jusnih zlica Brašna
250g Maslaca
Postupak
Kore
1. Peku se tri kore, sve su po sastavu iste. Za svaku koru potrebno je po 5 bjelanjaka, 100g šećera, 100g mljevanih prženih lješnjaka, 1 jušna žlica krušnih mrvica.
2. Prvo napravite snijeg od bjelanjaka i šećera, zatim tome dodate mljevene lješnjake i žlicu mrvica..kada ste to dobro izmikasli izlijete u tepsiju ili kalup po želji, srednje veličine, obloženu papirom za pečenje (kako bi lakše kasnije izvadili). Pecite na 160° oko 20-30 min(dok ne poprimi malo zlatne boje).
Smeđa krema
3. 9 žumanjaka i 250g šećera kuhajte na pari, zatim to dodajte 200g čokolade u prahu. naravno morate to sve dobro promiješati. Kada se ohladi dodajte 250g maslaca i izmiksajte.
Bijela krema
Bijela krema
4. U 600ml mlijeka kuhati 6 žumanjaka i 4 žlice šećera.
MIješajući dodati jednu po jednu žlicu brašna(4-5), ovisno o tome kako će se zgusnuti odredite koliko vam je brašna potrebno da ne bude pregusto. Morate miješati da ne nastanu grudice. Kada se ohladi dodajte 250g maslaca i izmiksaje.
Slaganje
5. Slažete prvo koru, koju malo premažete rumom, zatim sloj bijele pa smeđe kreme. To ponovite tri puta da vam je zadnja bijela krema, te pospite mljevenim lješnjacima.
Tortu ukrasite po želji.
Primjedbe
Objavi komentar