SOČNI KOLAČ OD JABUKA

Mjerica za suhe sastojke je žlica pa tako koristite istu količinu za sve sastojke.
 Sastojci za kolač s jabukama:
 Za biskvit:
 5 jaja - odvojiti bjelanjke i žumanjke
 5 žlica šećera
 5 žlica mekanog brašna 1 dr. Oetker cimet šećer
 1 dr. Oetker prašak za pecivo
 Za kremu i jabuke:
  1 1/2 l vode
 5 - 6 jabuka, oguljenih i narezanih na kriške (očistiti koštice) 2 dr. Oetker pudinga od vanilije
 1 žlica dr. Oetker gustina
 1 dr. Oetker vanilin šećer
 2 vrećice dr. Oetker šlaga za pripremu s mlijekom
 ili 200 ml vrhnja za šlag
   Priprema:
  Biskvit:
 Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg (dodajte im prstohvat soli što će snijeg učiniti čvrstim). Žumanjke izmiksati sa šećerom pa im dodati cimet i špatulom umiješati brašno pa ponovno izmiksati smjesu. Kada je homogena, špatulom umiješati snijeg od bjelanjaka. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva i peći oko 25 minuta - dok čačkalica zabodena u biskvit ne izađe čista. Izvaditi iz pećnice i ostaviti kratko na sobnoj temperaturi. Jabuke: U vodi skuhati jabuke (ali ne prekuhati) i izvaditi ih van te poslagati po pečenom biskvitu. U vodu gdje su se skuhale jabuke, dodati dva pudinga i žlicu gustina i kuhati nekoliko minuta dok se ne zgusne. Umiješati vanilin šećer te odmah preliti preko jabuka poslaganih po biskvitu i ostaviti da se ohladi.  Kada je kolač ohlađen, napraviti šlag i premazati ga po kolaču. Poslužiti ohlađeno. Uživajte u ovom slasnom i mirisnom kolaču koji će vas vratiti u djetinjstvo! 

https://gastro.24sata.hr

Primjedbe