RAPSODIJA TORTA

Kore:
2,5 dcl vode
pola margarina
2 zlice secera
prstohvat soli
12,5 dkg brasna
6 jaja
Zakuhati vodu, dodati margarin, secer, prstohvat soli i na kraju brasno.
U mlako dodati jaja (jedno po jedno)
Od te smjese peci 2 kore
(kore budu valovite)

Biskvit:
10 bjelanjaka
10 zlica secera
3 zlice ulja
pola praska za pecivo
10 zlica brasna
Ispeci biskvit

Fil:
8 dcl soka od visanja
8 zlica secera
6 zlica gustina
70 dkg visanja
Skuhati i vruce preliti preko biskvita

Krema:
10 zumanjaka
10 zlica secera
2 vanili secera
sve izraditi i ukuhati u 1 lit.mlijeka
U vruce dodati 4 zelatine prethodno rastopljene u 160ml vode.
U hladno dodati 1 lit. izradenog slatkog vrhnja

Slagati: 
bijeli biskvit, visnje, pola kreme, kora, pola kreme, kora

Gornja kora bude valovita, posuti ju secerom u prahu ili cokoladom u prahu

Primjedbe