Tijesto:
500 grama Glatkog brašna
250 grama Otopljenog margarina
1 Jaje
3 velike žlice Kristal šećera
1 vrećica Praška za pecivo
1 vrećica Vanilij šećera
3-4 velike žlice Mlijeka (po potebi)
250 grama Otopljenog margarina
1 Jaje
3 velike žlice Kristal šećera
1 vrećica Praška za pecivo
1 vrećica Vanilij šećera
3-4 velike žlice Mlijeka (po potebi)
Nadjev:
1 kg Jabuka (neoguljenih)
5 velikih žlica Kristal šećera
4 velike žlice Krušnih mrvica
4 velike žlice Mljevenih oraha
1 vrećica Vanilij šećera
Cimet
5 velikih žlica Kristal šećera
4 velike žlice Krušnih mrvica
4 velike žlice Mljevenih oraha
1 vrećica Vanilij šećera
Cimet
Posip:
Šećer u prahu
Priprema:
Izmješati sve suhe sastojke. Dodati margarin i jaje i umijesiti tijesto. Po potrebi dodati mlijeko. Meni je trebalo 3 velike žlice. Sjediniti tijesto (ovisi o veličini jajeta
Tijesto staviti u hladnjak dok napravite nadjev. Oguliti i izribati jabuke. Dodati ostale sastojke i izmiješati nadjev. Odmah valjati tijesto po veličini tepsije.
Tepsiju pouljiti i pobrašniti. Razvaljati tijesto. Po tijestu staviti nadjev i ravnomjerno ga rasporediti. Poklopiti s drugim razvaljanim tijestom. Izbockati pitu s vilicom.
Staviti pitu na pečenje na 180 stupnjeva 25-30 minuta. Pečenu pitu pokriti vlažnom krpom dok se ohladi. Ohlađenu pitu posuti šećerom u prahu i izrezati.
Izvor:Slavica566
Primjedbe
Objavi komentar