NOVOGODIŠNJI IŠLERI


Potrebno: 
  • 200 g brasna, 
  • 180 g maslaca, 
  • 100 g secera u prahu,
  • 100 g mljevenih oraha, 
  • 1 zutanjak.
Snijeg: 
  • 4 bjelanjaka i casa secera, 
  • nekoliko zlica vode.
Glazura:
  • cokolada, 
  • mlijeko, 
  • maslac.
Priprema:
Zamijesiti tijesto i ostaviti ga pola sata u hladnjaku. Razvuci ga ikalupom vaditi pogacice. Peci ih 25 minuta u brasnom posutom plehu na 180°.
Zatim pripremiti snijeg. Prvo karamelizirati secer s nekoliko zlica
vode. Staviti u staklenu posudu i dobro mijesati drvenom kuhacom
dok se ne ohladi, a zatim zlicu po zlicu dodavati istucenim bjelanjcima.
Ohladene pogacice ukrasiti snijegom pomocu tiskalice i preliti glazurom
od cokolade. Po zelji posuti kokosom.


http://dobar-recept.blogspot.ba

Primjedbe