Potrebno:
- 200 g brasna,
- 180 g maslaca,
- 100 g secera u prahu,
- 100 g mljevenih oraha,
- 1 zutanjak.
- 4 bjelanjaka i casa secera,
- nekoliko zlica vode.
- cokolada,
- mlijeko,
- maslac.
Zamijesiti tijesto i ostaviti ga pola sata u hladnjaku. Razvuci ga ikalupom vaditi pogacice. Peci ih 25 minuta u brasnom posutom plehu na 180°.
Zatim pripremiti snijeg. Prvo karamelizirati secer s nekoliko zlica
vode. Staviti u staklenu posudu i dobro mijesati drvenom kuhacom
dok se ne ohladi, a zatim zlicu po zlicu dodavati istucenim bjelanjcima.
Ohladene pogacice ukrasiti snijegom pomocu tiskalice i preliti glazurom
od cokolade. Po zelji posuti kokosom.
http://dobar-recept.blogspot.ba
Primjedbe
Objavi komentar