NASLAGANA TORTA

Naslagana Torta
Sastojci:

Tijesti 1

4 jaja,
180 g šećera u prahu,
4 žlice vruće vode,
4 žlice hladne vode,
180 g poluglatkog brašna,
1/2 praška za pecivo,
1-2 žlice kakaa,
pikantni džem,
malo kokosova brašna,
Tijesto 2:
6 jaja,
120 g šećera u prahu,
120 g glatkog brašna,
Nadjev:
0,4 L mlijeka,
1 puding od čokolade,
350 g maslaca,
300 g šećera u prahu,
100 g čokolade,
2 žlice ruma,
Glazura:
120 g čokolade,
100 g maslaca,
Priprema TIJESTA 1:
Miješati žumanjke s vrućom vodom i šećerom u prahu dok masa ne postane gusta pjena. Posebno istući čvrst snijeg od bjelanjaka s hladnom vodom i umiješati u pjenu od žumanjaka. Lagano dodatibrašno s praškom za pecivo i kakaom. Tijesto stavitiu namašćen i pobrašnjen kalup uza torte i ispeći.


Priprema Tijesta 2 :
Od bjelanjaka istući čvrst snijeg u koji treba dodati 3 žlice šećera. Na kraju postupno dodati žumanjke preostali šećer i brašno. Tijesto staviti u namašćen i pobrašnjen lim i ispeći. 8-10 min.  Tamno tijesto prerezati nadva dijela , donju koru premazati džemom i nadjevom izrezati na riske oko 3,5 mm. koje treba od sredine tijesta unaokolo savijati dok ne popunimo cijelu površinu. premazati nadjevom i pokriti tamnom korom koju smo premazali džemom. Cijelu tortu preliti čokoladnom glazurom, ukraisit po želji i ostaviti na hladno mjesto.
Priprema nadjeva:
Od mlijeka i pudinga skuhati kremu i uz povremeno miješanje ostavti da se ohladi. Posebno m,iješati malsac sa šećerom u prahu postupno dodati puding i rum. Posudu s izlomljenom čokoladom staviti u drzgu s kipućom vodom i ostaviti dok čokolada ne omekša zatim je treba dodati u nadjev.
Priprema glazure:
Maslac otopiti dodati izlomljenu čokoladu i miješati dok smjesa ne postamne glatka i ujednačena. 


http://dobar-recept.blogspot.ba

Primjedbe