LJUBAVNA PISMA

Sastojci

za testo
230 g brašna 

100 g putera
1 jaje
70 g prah šećera
prstohvat soli

za fil
1 belance
50 g šećera
50 g mlevenih oraha

Priprema

1. Viljuškom blago razmutiti jaje sa šećerom. 
U prosejano brašno ubaciti kockice hladnog putera, pa ga rukama utrljati u brašno. 
Dodati jaje sa šećerom, pa sve zajedno umesiti. 
Testo podeliti na dva dela, svaki staviti u kesu za zamrzivač (kesa od 3 l, dimenzija 24 x 30 cm) pa razvući na kvadrat 24x24cm. 
Tako razvučene table testa dobro ohladiti u frižideru. 
2. Umutiti belance dok ne zapeni, dodati šećer, mutiti dalje dok se ne dobije čvrst šam. 
Varjačom ili žicom umešati mlevene orahe. 
Iako deluje da ga ima malo, fila ima sasvim dovoljno, čak i previše. 
3. Kesu raseći sa dve strane i testo prebaciti na radnu površinu posutu brašnom. 
Testo iseći na 16 kvadrata dimenzija 6 x 6 cm. Na sredinu svakog staviti po sasvim malo fila, pa sklopiti testo da dobije oblik pisma/koverte. 
Ponoviti sve i sa drugom tablom testa. Po neku kovertu možete ostaviti otvorenu. 
4. Peći na 180°C oko 15 minuta, dok se testo blago ne zažuti. 
Ohlađena pisma uvaljati u prah šećer.

Primjedbe