KOLAČ OD JAGODA

Potrebno je:
200 gr keksa petit keksa
Fil I:
1 kg jagoda (može bilo koje voće)
250 gr šećera
2 kesice pudinga od vanilije
1 kašika gustina
2 dcl vode
Fil II:
3 čaše kisele pavlake
200 gr šećera u prahu
300 gr. mljevenog petit keksa
100 gr. rendane čokolade
Fil III:
500 ml. slatke pavlake i vanilin šećer
Priprema Fil I:
Jagode staviti u posudu, dodati šećer i kratko prokuhati da se šećer istopi, staviti u blender i napraviti kašu od njih. Puding i vodu pomiješati, dodati jagodama i kuhati dok ne dobije potrebnu gustinu. Keks poredati u pleh veličine 25×35(može i kora od oblatne), preko keksa staviti topli fil od jagoda. Ostaviti da se ohladi.
Fil II: Kiselu pavlaku pomiješati sa šećerom u prahu pa dodati rendanu čokoladnu, mljeveni petit keks. Dobro izmiješati i staviti preko hladnog sloja od jagoda.
Fil III: Slatku pavlaku i vanilin šećer umutiti i staviti preko fila od keksa. Ukrasiti po želji.

Primjedbe