KOKOS TORTA

Sastojci za biskvit – Kokos torta:

  • 10 belanca
  • 180 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 2 kašičice glatkog brašna
  • 200 g kokosa

Sastojci za krem – Kokos torta:

  • 10 žumanca
  • 200 g šećera u prahu
  • 250 g maslaca
  • 100 g bele čokolade
  • 100 g belog eurokrema
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema biskvita – Kokos torta:

  1. korak: Belanca izmiksirati u sneg. Zatim dodati malo po malo šećera i nastaviti miksirati belanca dok se ne dobijete čvrsti sneg, odnosno dok se ne potroši sav šećer.
  2. korak: Dodati brašno i kokos pa kutlačom lagano mešati smesu dok se ne sjedine svi sastojci. Smesu rasporediti po dnu kalupa za torte (26 cm) koji se treba prekriti masnim papirom.
  3. korak: Biskvit od kokosa peći 25 minuta na temperaturi od 160 °C. Čačkalicom proveriti da li je pečen.

Priprema krema – Kokos torta:

  1. korak: Žumanca kuvati na pari sa šećerom u prahu, otprilike 7-10 minuta. Pred kraj kuvanja ubaciti razlomljenu belu čokoladu, pa mešati kremu dok se čokolada ne otopi.
  2. korak: Kremu prebaciti u drugu posudu, prekriti površinu prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.
  3. korak: Ohlađenoj kremi dodati maslac sobne temperature i eurokrem pa sve dobro izmiksovati. Na kraju umešati i slatku pavlaku.
  4. korak: Biskvit prerezati na tri jednaka dela. Biskvit i celu tortu premazati kremom i po želji ukrasiti otopljenom čokladom ili kokosom.
  5. korak: Pre posluživanja kokos tortu ostaviti u frižideru nekoliko sati.
Vaša Kokos torta je spremna.

Primjedbe