Sastojci za biskvit – Kokos torta:
- 10 belanca
- 180 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 kašičice glatkog brašna
- 200 g kokosa
Sastojci za krem – Kokos torta:
- 10 žumanca
- 200 g šećera u prahu
- 250 g maslaca
- 100 g bele čokolade
- 100 g belog eurokrema
- 200 ml slatke pavlake
Priprema biskvita – Kokos torta:
- korak: Belanca izmiksirati u sneg. Zatim dodati malo po malo šećera i nastaviti miksirati belanca dok se ne dobijete čvrsti sneg, odnosno dok se ne potroši sav šećer.
- korak: Dodati brašno i kokos pa kutlačom lagano mešati smesu dok se ne sjedine svi sastojci. Smesu rasporediti po dnu kalupa za torte (26 cm) koji se treba prekriti masnim papirom.
- korak: Biskvit od kokosa peći 25 minuta na temperaturi od 160 °C. Čačkalicom proveriti da li je pečen.
Priprema krema – Kokos torta:
- korak: Žumanca kuvati na pari sa šećerom u prahu, otprilike 7-10 minuta. Pred kraj kuvanja ubaciti razlomljenu belu čokoladu, pa mešati kremu dok se čokolada ne otopi.
- korak: Kremu prebaciti u drugu posudu, prekriti površinu prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.
- korak: Ohlađenoj kremi dodati maslac sobne temperature i eurokrem pa sve dobro izmiksovati. Na kraju umešati i slatku pavlaku.
- korak: Biskvit prerezati na tri jednaka dela. Biskvit i celu tortu premazati kremom i po želji ukrasiti otopljenom čokladom ili kokosom.
- korak: Pre posluživanja kokos tortu ostaviti u frižideru nekoliko sati.
Vaša Kokos torta je spremna.
Primjedbe
Objavi komentar