Sastojci
Testo
200 gr maslaca ( margarina )
500 gr brasna
200 gr secera
1/2 praska za pecivo ( vrecica od 13 gr )
1 jaje
Nadjev od Maka
500 gr mlevenog maka
500 ml mleka
200 gr secera
1 kascica cimeta ( zlicica )
80 gr gustina
2 zumanjka
4 kasike ulja
Nadjev od sira
600 gr svezeg kravljijeg sira
2 slatke pavlake ( slatko vrhnje )/moze i slag pjene
4 kasike secera u prahu ( zlice )
korica od jednog neprskanog limuna
Dekoracija
Kvalitetne cokolade
Priprema
Pomesati brasno sa praskom za pecivo u njemu razmrviti margarin ( maslac ) , dodati jaje , te izraditi prhko testo.Ostaviti na hladnom pola sata , razdeliti u dva dela.
Polovicu testa staviti u zamrzivac a drugu polovicu testa u frizider.
Nadjev od Maka
zagrejati mleko sa secerom i cimetom,dodati mak sa pomesanim gustinom,ulje pa kuvati oko 10 minuta.
Maknuti sa vatre i ohladiti.Ohladjenom nadjevu od maka dodati razmucene zumanjke pa sjediniti.
Nadjev od Sira
Svezi sir dobro ocediti i propasirajte,dodajde naribanu koricu od jednog limuna,zatim pazljivo umesajte tuceno slatku pavlaku ( vrhnje )u kojoj ste utukli secer u prahu.
Testo iz hladnjaka,razvaljati na velicini prippremljenog lima u kome ce se peci ( 32 x 40 cm ). Premazati nadevom od maka,a zatim nadevom od sira.Testo iz zamrzivaca krupno naribati na kolac i sve zajedno peci na 180*c,oko 50 minuta.
Ohladjen kolac preliti ocaklinom od cokolade
http://recepti.fr
Primjedbe
Objavi komentar