FINI KOLAČ SA MAKOM,SIROM I ČOKOLADOM

Sastojci

Testo

200 gr maslaca ( margarina )
500 gr brasna
200 gr secera
1/2 praska za pecivo ( vrecica od 13 gr )
1 jaje

Nadjev od Maka

500 gr mlevenog maka
500 ml mleka
200 gr secera
1 kascica cimeta ( zlicica )
80 gr gustina
2 zumanjka
4 kasike ulja

Nadjev od sira

600 gr svezeg kravljijeg sira
2 slatke pavlake ( slatko vrhnje )/moze i slag pjene
4 kasike secera u prahu ( zlice )
korica od jednog neprskanog limuna

Dekoracija

Kvalitetne cokolade 

Priprema

Pomesati brasno sa praskom za pecivo u njemu razmrviti margarin ( maslac ) , dodati jaje , te izraditi prhko testo. 
Ostaviti na hladnom pola sata , razdeliti u dva dela. 
Polovicu testa staviti u zamrzivac a drugu polovicu testa u frizider. 

Nadjev od Maka 

zagrejati mleko sa secerom i cimetom,dodati mak sa pomesanim gustinom,ulje pa kuvati oko 10 minuta. 
Maknuti sa vatre i ohladiti.Ohladjenom nadjevu od maka dodati razmucene zumanjke pa sjediniti. 

Nadjev od Sira 

Svezi sir dobro ocediti i propasirajte,dodajde naribanu koricu od jednog limuna,zatim pazljivo umesajte tuceno slatku pavlaku ( vrhnje )u kojoj ste utukli secer u prahu. 

Testo iz hladnjaka,razvaljati na velicini prippremljenog lima u kome ce se peci ( 32 x 40 cm ). Premazati nadevom od maka,a zatim nadevom od sira.Testo iz zamrzivaca krupno naribati na kolac i sve zajedno peci na 180*c,oko 50 minuta. 

Ohladjen kolac preliti ocaklinom od cokolade


http://recepti.fr

Primjedbe