Sastojci:
Za podlogu:
200 grama kakao keksa,
80 grama omekšalog maslaca,
4 žlice čokoladnog mlijeka.
200 grama kakao keksa,
80 grama omekšalog maslaca,
4 žlice čokoladnog mlijeka.
Prva krema:
250 grama krem sira,
2 žlice šećera u prahu,
1 vanilin šećer,
50 grama čokolade za kuhanje,
1 dcl vrhnja za šlag,
3 grama želatina.
250 grama krem sira,
2 žlice šećera u prahu,
1 vanilin šećer,
50 grama čokolade za kuhanje,
1 dcl vrhnja za šlag,
3 grama želatina.
Druga krema:
250 grama krem sira,
2 žlice šećera u prahu,
1 vanilin šećer,
50 grama mliječne čokolade,
1 dcl vrhnja za šlag,
3 grama želatina.
250 grama krem sira,
2 žlice šećera u prahu,
1 vanilin šećer,
50 grama mliječne čokolade,
1 dcl vrhnja za šlag,
3 grama želatina.
Treća krema:
250 grama krem sira,
2 žlice šećera u prahu,
1 vanilin šećer,
50 grama bijele čokolade,
1 dcl vrhnja za šlag, 3 grama želatina.
250 grama krem sira,
2 žlice šećera u prahu,
1 vanilin šećer,
50 grama bijele čokolade,
1 dcl vrhnja za šlag, 3 grama želatina.
Za dekoraciju:
šlag pjena,
ribana čokolada.
šlag pjena,
ribana čokolada.
Priprema:
Izmiješati sastojke za podlogu, sjediniti ih i staviti na dno okruglog kalupa za torte (promjer kalupa 26 ili 28). Čokoladu otopiti na pari. Želatinu staviti da nabubri, pa je otopiti na laganoj temperaturi. Izmiksati sir, šećer, vanilin šećer, dodati vrhnje, dodati čokoladu, sve sjediniti i na kraju dodati otopljenu želatinu.
Izmiksati i preliti preko podloge, a zatim ostaviti u frižideru desetak minuta da se malo učvrsti prije sljedeće kreme. Drugu i treću kremu raditi po istom postupku kao i prvu. Kada se torta stegne, dekorirati je šlagom i ribanom čokoladom, isjeći na dijelove i poslužiti.
Primjedbe
Objavi komentar