Vienetta
Sastojci
Sastojak | Količina |
Vrhnje za šlag | 0,5 l |
Kiselo vrhnje | 0,5 l |
Šećer | 15 dag |
Čokolada | 15 dag |
Suhi izdrobljeni keksi (Petit keks) | 10 kom |
Drobljeni lješnjaci, orasi, bademi | Po želji |
Priprema
1. Umutiti šlag. Zatim dodati kiselo vrhnje i šećer, te dobro izmiksati.
2. Rastopiti čokoladu na pari.
3. U posudu staviti 1/3 kreme, pa posuti s 1/2 mljevnih keksa, lješnjaka, oraha i badema (možete koristit i samo jednu vrstu orašastih plodova), te preliti s 1/2 otopljene čokolade.
4. Ponovno staviti smjesu šlaga i vrhnja, te ponoviti postupak s keksima, lješnjacima i čokoladom.
5. Staviti preostalu smjesu šlaga i vrhnja.
6. Staviti preko noći da se dobro zamrzne. Izvaditi iz zamrzivača 15-ak minuta prije posluživanja, da se lakše reže.
Poslužiti možete s čokoladim preljevom, preljevom od višanja… pustite mašti na volju!
2. Rastopiti čokoladu na pari.
3. U posudu staviti 1/3 kreme, pa posuti s 1/2 mljevnih keksa, lješnjaka, oraha i badema (možete koristit i samo jednu vrstu orašastih plodova), te preliti s 1/2 otopljene čokolade.
4. Ponovno staviti smjesu šlaga i vrhnja, te ponoviti postupak s keksima, lješnjacima i čokoladom.
5. Staviti preostalu smjesu šlaga i vrhnja.
6. Staviti preko noći da se dobro zamrzne. Izvaditi iz zamrzivača 15-ak minuta prije posluživanja, da se lakše reže.
Poslužiti možete s čokoladim preljevom, preljevom od višanja… pustite mašti na volju!
(www.jabuka.tv)
Primjedbe
Objavi komentar