BRONHI ŠNITE

Potrebno za koru:
8 bjelanaca
malo soli
8 kašika šećera
4 kašike brašna
1 kašika gustina
2 kašike kakaa
2 kašičice sirćeta
Fil:
500 ml mlijeka
100 g bronhi bombona
8 žumanjaka
2 pudinga od vanilije
120 ml slatke pavlake
100 g margarina
50 g čokolade
U 400 ml mlijeka staviti bronhi bombone. Na laganoj vatri kuvati dok se bombone ne istope. Sjediniti žumanjke, puding i mlijeko zatim sipati u mijleko gde su se prethodno istopile bombone. Skuvati fil i ohladiti zatim dodati margarin , umutiti, a onda i slatku pavlaku koju smo prethodno umutili. Sve zajedno izmiksati. Fil podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati istopljenu čokoladu a drugi ostaviti da bude svijetao.
Koru pripremite tako što bjelanjke umutite sa malo soli zatim postepeno dodate šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šam. Lagano umiješati brašno i gustin a onda dodati i sirće i takođe lagano promiješati. Smesu podijeliti na dva dijela. U jedan ieo dodati kakao.
Pleh od rerne pokriti papirom za pečenje. Jednu smesu nanesite tačno na polovinu pleha zatim drugu smesu na ostatak pleha.
Peći na 180 °C 10-12 minuta . Koru ohladiti zatim podijeliti na svijetli i tamni dio a onda i njih iseći na pola tako da dobijete dva svijetla dela i dva tamna dijela.
Na tacnu staviti prvo svijetlu koru, zatim polovinu svijetlog fila, onda tamnu koru, polovinu tamnog fila, zatim opet svijetlu koru, svijetli fil, tamnu koru i završiti tamnim filom. Po želji ukrasiti.
Ako niste ljubitelji bronhi bombona mozete da umjesto bronhi bombona uzmete ljesnik karamele I sigurno necete pogrijesiti,ukus je fantastican.

Primjedbe