Sastojci:
3 bjelanjka
250 gr šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 vrhom puna žlica mljevenog cimeta
400 gr neoljuštenih mljevenih lješnjaka
250 gr šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 vrhom puna žlica mljevenog cimeta
400 gr neoljuštenih mljevenih lješnjaka
Priprema:
1. Bjelanjke umutite u čvrst snijeg da se zarez noža u njemu ne spaja.
2. Šećer u prahu se dodaje malo po malo brzo miješajući.
2. Šećer u prahu se dodaje malo po malo brzo miješajući.
3. Od dobivene smjese odvojite dvije pune žlice, trebat će vam za premazivanje zvjezdica.
4. Preostale bjelanjke miksajte najmanjom brzinom, dodajte postepeno vanilin šećer, cimet i oko 15dg lješnjaka.
5. Nastavite mijesiti rukama, dodajte preostale lješnjake.
5. Nastavite mijesiti rukama, dodajte preostale lješnjake.
6. Površinu posipajte šećerom u prahu i razvaljajte tijesto.
7. Kalupima izrezujte zvjezdice (olakšajte si umakanjem kalupa u vodu).
7. Kalupima izrezujte zvjezdice (olakšajte si umakanjem kalupa u vodu).
8. Slažite zvjezdice u tepsiju obloženu masnim papirom.
9. Svaku zvjezdicu premažite bjelanjcima, koje ste prethodno odvojili i stavili na stranu.
10. Ukoliko se nešto bjelanjka razlije sa strane obrišite sa malo vode.
11. Stavite peći na 140 stupnjeva oko 25 minuta.
11. Stavite peći na 140 stupnjeva oko 25 minuta.
12. Ostavite ih da se ohlade.
13. Spremite ih u limenu kutiju neka odstoje
13. Spremite ih u limenu kutiju neka odstoje
(www.jabuka.tv)
Primjedbe
Objavi komentar