Svi mi imamo svoje favorite za božić...ovo su naši...nezamisliv nam je božić bez njih....predivni, ukusni, prhki, tope se u ustima...ako ih napravite ranije morate ih skrivati od ukućana da bi bar koji dočekao božić :)... topla preporuka: napravite odmah duplu mjeru
Za ovaj kolač je potrebno:
- 20 dag masti ili maslaca (kod mene je mast)
- 3 žumanjka
- 25 dag brašna
- 15 dag mljevenih oraha
- 15 dag šećera
- ribana korica 1 limuna
- sok od 1/2 limuna
- marmelade za spajanje (ja koristim od šipka - šipurka)
- šećer u prahu
A postupak ide ovako:
- Umutiti dobro masnoću, dodati žutanjke, brašno, mljevene orahe i šećer te koru i sok od limuna.
- Sve dobro izmiješati, rastanjiti na prst debljine (ja rastanjim na 1/2 cm otprilike) i vaditi čašom (modlom) oblike.
- Slagati na lim ostavljajući prostora jer iako nema ni p.p. niti što slično narastu.
- Peći na suhom limu na temp. oko 180°C oko 15 minuta vodeći računa da ostanu što svjetliji.
- Pečene još malo ostaviti na limu te izvaditi.
- Spajati po dva marmeladom od šipka (šipurka)
- uvaljati ih u šećer u prahu
Primjedbe
Objavi komentar