POTREBNO:
za koru:
6 belanaca
8 kašika šećera
2 kašike brašna
50 g čokolade u prahu
100 g mlevenih lešnika
za fil:
250 ml mleka
5 kašika šećera
6 žumanaca
2 kašike brašna
125 g butera
za glazuru:
100 g čokolade
3 kašike ulja
1 kašika mleka
PRIPREMA:
Kora:
Belanca umutiti u čvrst sneg postepeno dodajući šećer.
Posebno sjediniti brašno, lešnike i čokoladu u prahu, pa dodati u šam od belanaca i polako promešati varjačom.
Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za koru, te je poravnati.
Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći koru oko 10 minuta.
Pečenu koru vertikalno preseći na 3 dela.
Fil:
Sjediniti sve sastojke osim butera i skuvati fil na pari.
Ohladjeni fil sjediniti sa penasto umućenim buterom i umutiti mikserom.
Prvu koru premazati polovinom fila, staviti drugu koru, opet fil, završiti trećom korom koju ne premazujete filom.
Pripremiti glazuru na srednjoj temperaturi pazeći da vam ne proključa. Glazuru preliti preko kore, poravnati i ostaviti kocke u frižideru da se lepo ohlade.
* Najbolje je kocke napraviti dan ranije.
http://kcbyjafi.blogspot.ba
za koru:
6 belanaca
8 kašika šećera
2 kašike brašna
50 g čokolade u prahu
100 g mlevenih lešnika
za fil:
250 ml mleka
5 kašika šećera
6 žumanaca
2 kašike brašna
125 g butera
za glazuru:
100 g čokolade
3 kašike ulja
1 kašika mleka
PRIPREMA:
Kora:
Belanca umutiti u čvrst sneg postepeno dodajući šećer.
Posebno sjediniti brašno, lešnike i čokoladu u prahu, pa dodati u šam od belanaca i polako promešati varjačom.
Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za koru, te je poravnati.
Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći koru oko 10 minuta.
Pečenu koru vertikalno preseći na 3 dela.
Fil:
Sjediniti sve sastojke osim butera i skuvati fil na pari.
Ohladjeni fil sjediniti sa penasto umućenim buterom i umutiti mikserom.
Prvu koru premazati polovinom fila, staviti drugu koru, opet fil, završiti trećom korom koju ne premazujete filom.
Pripremiti glazuru na srednjoj temperaturi pazeći da vam ne proključa. Glazuru preliti preko kore, poravnati i ostaviti kocke u frižideru da se lepo ohlade.
* Najbolje je kocke napraviti dan ranije.
http://kcbyjafi.blogspot.ba
Primjedbe
Objavi komentar