ŽEKIJEVA TORTA

biskvit 1 
(bijela kora):
6 bjelanjaka izraditi u čvrst snijeg, dodati 18 dkg šećera, sve dobro izraditi, zatim dodati 1 žlicu kiska, 1 žlicu brašna i 1 žlicu gustina
sušiti u zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva (koristiti papir za pečenje...lakše će van iz kalupa  )

biskvit 2 

( bijela kora):
kao biskvit 1

biskvit 3 

(tamna kora):
izraditi 4 cijela jaja i 10 dkg šećera, dodati 5 dkg otopljene čokolade, 10 dkg mljevenih lješnjaka (ili oraha) i 5 dkg krušnih mrvica
peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva

biskvit 4 

(tamna kora):
kao biskvit 3

biskvit 5 

(žuta kora):
izraditi 4 cijala jaja i 10 dkg šećera, dodati 4 žlice vode i 4 žlice brašna 
peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva

fil:
12 žumanjaka izraditi sa 15 dkg šećera i 3 vanilin šećera, dodati 3 dcl mlijeka, zatim 10 žlica mekog brašna i 10 žlica gustina
sve to ukuhati u 1,7 litre mlijeka...za fil je potrebno ukupno 2 l mlijeka
u hladno dodati 2 margarina

fil podijeliti na dva dijela....
u polovicu dodati 20 dkg otopljene čokolade
a drugu polovicu podijeliti ponovo na dva dijela...
u jedan dio dodati 10 dkg mljevenih badema
u drugi dio dodati 10 dkg mljevenih lješnjaka (ili oraha)

slagati:
tamna kora
fil sa bademima
bijela kora
pola fila sa čokoladom
žuta kora
druga polovica fila sa čokoladom
bijela kora
fil sa lješnjacima
tamna kora

Primjedbe