Tijesto:
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom i vodom postupno dodajuci ulje, brasno pomijesano s praskom za pecivo, kakaom i gustinom. Na kraju lagano umijesati snijeg od bjelanjaka. Peceni kolac uzduzno prerezati i kore namociti sa 5 dl erne kave.
Priprema:
Pjenasto izraditi zumanjke sa secerom i vanilin secerom, brasnom i mlijekom te kuhati na pari stalno mijesajuci dok ne postane gusto. U ohladeno dodati pjenasto izradeni margarin.
Priprema:
Ulupati cvrst snijeg od bjelanjaka. U malo vode (toliko da pokrije secer) skuhati secer da se otopi i zatim vruce polako ulijevati u gotov snijeg stalno miksajuci.
Priprema:
Cokoladu i ulje rastopiti na
laganoj vatri.
Cokoladna glazura:
10 dag cokolade za kuhanje
pola salice ulja
Postupak:
Vratiti prvu koru biskvita u lim u kojem se pekao kolac, natopiti polovicom kuhane kave i premazati kremom. Na nju poloziti drugu koru biskvita, takoder natopiti kavom i premazati bijelom glazurom. Bijelu glazuru preliti cokoladnom glazurom.
http://dobar-recept.blogspot.com
- 6 žumanjaka
- 25 dag šećera
- 3 žlice vode
- 1 šalica ulja (za crnu kavu)
- 10 dag brašna
- 2 žlice gustina
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice kakaa
- snijeg od 6 bjelanjaka
- 2 žlice brašna
- 2 dl mlijeka
- 4 žumanjka
- 4 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 25 dag margarina
- 4 bjelanjka
- 25 dag šećera
- pola šalice vode
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom i vodom postupno dodajuci ulje, brasno pomijesano s praskom za pecivo, kakaom i gustinom. Na kraju lagano umijesati snijeg od bjelanjaka. Peceni kolac uzduzno prerezati i kore namociti sa 5 dl erne kave.
Priprema:
Pjenasto izraditi zumanjke sa secerom i vanilin secerom, brasnom i mlijekom te kuhati na pari stalno mijesajuci dok ne postane gusto. U ohladeno dodati pjenasto izradeni margarin.
Priprema:
Ulupati cvrst snijeg od bjelanjaka. U malo vode (toliko da pokrije secer) skuhati secer da se otopi i zatim vruce polako ulijevati u gotov snijeg stalno miksajuci.
Priprema:
Cokoladu i ulje rastopiti na
laganoj vatri.
Cokoladna glazura:
10 dag cokolade za kuhanje
pola salice ulja
Postupak:
Vratiti prvu koru biskvita u lim u kojem se pekao kolac, natopiti polovicom kuhane kave i premazati kremom. Na nju poloziti drugu koru biskvita, takoder natopiti kavom i premazati bijelom glazurom. Bijelu glazuru preliti cokoladnom glazurom.
http://dobar-recept.blogspot.com
Primjedbe
Objavi komentar