VRHUNSKI UŽITAK

Tijesto: 
  • 6 žumanjaka
  • 25 dag šećera
  • 3 žlice vode
  • 1 šalica ulja (za crnu kavu)
  • 10 dag brašna
  • 2 žlice gustina
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice kakaa
  • snijeg od 6 bjelanjaka
Krema: 
  • 2 žlice brašna
  • 2 dl mlijeka
  • 4 žumanjka
  • 4 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 25 dag margarina
Bijela glazura:
  • 4 bjelanjka
  • 25 dag šećera
  • pola šalice vode
Priprema: 
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom i vodom postupno dodajuci ulje, brasno pomijesano s praskom za pecivo, kakaom i gustinom. Na kraju lagano umijesati snijeg od bjelanjaka. Peceni kolac uzduzno prerezati i kore namociti sa 5 dl erne kave.
Priprema: 
Pjenasto izraditi zumanjke sa secerom i vanilin secerom, brasnom i mlijekom te kuhati na pari stalno mijesajuci dok ne postane gusto. U ohladeno dodati pjenasto izradeni margarin.
Priprema: 
Ulupati cvrst snijeg od bjelanjaka. U malo vode (toliko da pokrije secer) skuhati secer da se otopi i zatim vruce polako ulijevati u gotov snijeg stalno miksajuci.
Priprema:
Cokoladu i ulje rastopiti na
laganoj vatri.
Cokoladna glazura:
10 dag cokolade za kuhanje
pola salice ulja
Postupak:
Vratiti prvu koru biskvita u lim u kojem se pekao kolac, natopiti polovicom kuhane kave i premazati kremom. Na nju poloziti drugu koru biskvita, takoder natopiti kavom i premazati bijelom glazurom. Bijelu glazuru preliti cokoladnom glazurom.


http://dobar-recept.blogspot.com

Primjedbe