Sastojci:
Biskvit:
6 žlica šećera
6 žlica brašna
1 prašak za pecivo
Krema:
1 l mlijeka
3 pudinga od vanilije
10 žlica šećera
3 kisela vrhnja
I još:
kompot breskvi (velika limenka)
200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Za biskvit izmutiti jaja sa šećerom, dodati brašno pomješano s praškom za pecivo. Peći u velikom limu na 180 °C.
Vruć biskvit preliti sokom iz kompota i na njega složiti breskve ili marelice (polovine ili četvrtine).
Za kremu skuhati puding s 10 žlica šećera. Još u vruć dodati 3 kisela vrhnja, dobro izmješati i odmah izliti preko biskvita.
Kad se ohladi premazati s 200 ml umućenog slatkog vrhnja.
Vruć biskvit preliti sokom iz kompota i na njega složiti breskve ili marelice (polovine ili četvrtine).
Za kremu skuhati puding s 10 žlica šećera. Još u vruć dodati 3 kisela vrhnja, dobro izmješati i odmah izliti preko biskvita.
Kad se ohladi premazati s 200 ml umućenog slatkog vrhnja.
Napomena:
Sloj šlaga na vrhu bude vrlo tanak, ako želite, možete izmiksati 500 ml slatkog vrhnja, onda će sloj kreme i šlaga biti iste debljine.
UMjesto kompota od breskvi, možete upotrijebiti kompot od marelica.
Sloj šlaga na vrhu bude vrlo tanak, ako želite, možete izmiksati 500 ml slatkog vrhnja, onda će sloj kreme i šlaga biti iste debljine.
UMjesto kompota od breskvi, možete upotrijebiti kompot od marelica.
Izvor: mery123/coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar