VOĆNI KOLAČ S BRESKVAMA

Sastojci:

     6 jaja
    Biskvit:
     6 žlica šećera
     6 žlica brašna
     1 prašak za pecivo
    Krema:
     1 l mlijeka
     3 pudinga od vanilije
     10 žlica šećera
     3 kisela vrhnja
    I još:
     kompot breskvi (velika limenka)
     200 ml slatkog vrhnja

    Priprema:

    Za biskvit izmutiti jaja sa šećerom, dodati brašno pomješano s praškom za pecivo. Peći u velikom limu na 180 °C.
    Vruć biskvit preliti sokom iz kompota i na njega složiti breskve ili marelice (polovine ili četvrtine).
    Za kremu skuhati puding s 10 žlica šećera. Još u vruć dodati 3 kisela vrhnja, dobro izmješati i odmah izliti preko biskvita.
    Kad se ohladi premazati s 200 ml umućenog slatkog vrhnja.
    Napomena:
    Sloj šlaga na vrhu bude vrlo tanak, ako želite, možete izmiksati 500 ml slatkog vrhnja, onda će sloj kreme i šlaga biti iste debljine.
    UMjesto kompota od breskvi, možete upotrijebiti kompot od marelica.
    Izvor: mery123/coolinarika.com

    Primjedbe