VOĆNA KEKS TORTA

Potreban materijal:
Prva kora
300g mlevenog Plazma keksa
250g maslaca
250g šećera u prahu
200ml soka od narandže
Druga kora
oko 300g Jaffa keksa
200ml soka od narandže
Treća kora
250-300g bebi piškota
200ml soka od narandže
Fil
1l mleka
120g pudinga od vanile
200g šećera
250g maslaca
20g vanilin šećera
Nadev
400g crvenog voća po želji
(ja sam koristila maline, višnje i crne ribizle)
Šlag krem za ukrašavanje
Priprema:
Umutiti mikserom penasto maslac i šećer u prahu pa sjediniti sa Plazma keksom i sokom. Sve dobro izmešati. Na poslužavniku ili tacni dimenzija 25x25cm formirati prvu koru.
Skuvati uobičajeno puding u mleku sa dodatkom šećera i vanilin šećera, pa skroz ohladiti masu. Maslac penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim pudingom, pa podeliti masu na dva dela. Koru od Plazma keksa premazati polovinom fila i preko rasporediti polovinu oceđenog voća. Preko poređati Jaffa keks predhodno kvašen u soku, tako da čokoladna strana bude dole. Premazati preko ostatak fila i rasporediti drugi deo voća. Preko poređati bebi piškote kvašene sokom.
Šlag krem u prahu umutiti uobičajeno i premazati i ukrasiti tortu. Pre služenja dobro ohladiti u frižideru, najbolje preko noći.

Primjedbe