TRUFFLE TORTA

Tijesto:
50 g maslaca 
50 g šećera u prahu
2 žutanjaka 
66 g čokolade 
1/2 velike žlice gorkog kakaa 
1 vanilin šećer
35 g brašna 
1/2 žličice praška za pecivo 
1/2 žličice soli 
0.33 dl slatkog vrhnja 
2 bjelanjaka 
0.66 dl mlijeka 

Krema:
400 ml vrhnja za šlag
700 g čokolade
500 ml vrhnja za šlag

Priprema:
Najprije pripremite čokoladni biskvit. Pjenasto umutite maslac i šećer pa dodavajte jedan po jedan žutanjak. Zatim primiješajte otopljenu i prohlađenu čokoladu, kakao i vanilin šećer. Sve dobro izmiksajte. Smjesi dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i solju. Lagano umiješajte vrhnje, mlijeko te na kraju snijeg od bjelanjaka.
Izlijte u okrugli kalup i na 180 stupnjeva pecite oko 15 minuta.
Izvadite tijesto iz pećnice i ostavite ga da se ohladi. Napravite kremu. 400 ml vrhnja za šlag prokuhajte. Čokoladu raskomadajte i zalijte vrelim vrhnjem. Promiješajte i ostavite da se prohladi. Od 500 ml vrhnja istucite šlag. Žlicom umiješajte šlag u čokoladnu kremu. Izlijte na tijesto i ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi (najbolje preko noći).


http://blog.dnevnik.hr

Primjedbe