Tijesto:
50 g maslaca
50 g šećera u prahu
2 žutanjaka
66 g čokolade
1/2 velike žlice gorkog kakaa
1 vanilin šećer
35 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice soli
0.33 dl slatkog vrhnja
2 bjelanjaka
0.66 dl mlijeka
Krema:
400 ml vrhnja za šlag
700 g čokolade
500 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Najprije pripremite čokoladni biskvit. Pjenasto umutite maslac i šećer pa dodavajte jedan po jedan žutanjak. Zatim primiješajte otopljenu i prohlađenu čokoladu, kakao i vanilin šećer. Sve dobro izmiksajte. Smjesi dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i solju. Lagano umiješajte vrhnje, mlijeko te na kraju snijeg od bjelanjaka.
Izlijte u okrugli kalup i na 180 stupnjeva pecite oko 15 minuta.
Izvadite tijesto iz pećnice i ostavite ga da se ohladi. Napravite kremu. 400 ml vrhnja za šlag prokuhajte. Čokoladu raskomadajte i zalijte vrelim vrhnjem. Promiješajte i ostavite da se prohladi. Od 500 ml vrhnja istucite šlag. Žlicom umiješajte šlag u čokoladnu kremu. Izlijte na tijesto i ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi (najbolje preko noći).
http://blog.dnevnik.hr
50 g maslaca
50 g šećera u prahu
2 žutanjaka
66 g čokolade
1/2 velike žlice gorkog kakaa
1 vanilin šećer
35 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice soli
0.33 dl slatkog vrhnja
2 bjelanjaka
0.66 dl mlijeka
Krema:
400 ml vrhnja za šlag
700 g čokolade
500 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Najprije pripremite čokoladni biskvit. Pjenasto umutite maslac i šećer pa dodavajte jedan po jedan žutanjak. Zatim primiješajte otopljenu i prohlađenu čokoladu, kakao i vanilin šećer. Sve dobro izmiksajte. Smjesi dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i solju. Lagano umiješajte vrhnje, mlijeko te na kraju snijeg od bjelanjaka.
Izlijte u okrugli kalup i na 180 stupnjeva pecite oko 15 minuta.
Izvadite tijesto iz pećnice i ostavite ga da se ohladi. Napravite kremu. 400 ml vrhnja za šlag prokuhajte. Čokoladu raskomadajte i zalijte vrelim vrhnjem. Promiješajte i ostavite da se prohladi. Od 500 ml vrhnja istucite šlag. Žlicom umiješajte šlag u čokoladnu kremu. Izlijte na tijesto i ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi (najbolje preko noći).
http://blog.dnevnik.hr
Primjedbe
Objavi komentar