TORTA OD VIŠANJA I BANANA

Sastojci: 
Tijesto:
  • 4 jaja
  • 100 g secera
  • 120 g glatkog brasna
  • 50 g cokolade za kuhanje
  • 10 g margarina
Nadjev:
  • 1 staklenka visanja
  • (ocijedena masa 350 g)
  • 1/2 soka od visanja iz staklenke (kompota)
  • 1 omot  pudinga s okusom vanilije
  • 2 oguljene banane
Krema:
  • 250 g jogurta
  • 250 g kiselog vrhnja
  • 140 g secera u prahu
  • 1 omot vanilin secera
  • 7 listica  bijele zelatine
  • 100 ml likera od kokosa (Batida de Coco)
  • 250 ml  slatkog vrhnja
  • 1 banana
Za ukras:
nekoliko visanja
PRIPREMA:
1-Pjenasto istucite jaja sa secerom. Prosijte brasno preko te smjese i umijesajte cokoladu koju ste rastopili s
margarinom.
2-Smjesu ulijte u kalup za kolace (promjera 26 cm) cije ste dno prethodno prekrili papirom za pecenje i zagladite. Stavite u donju polovicu prethodno zagrijane pecnice.
3-Ocijedite visnje i sacuvajte sok. Pripremite puding prema uputama na omotu sa sokom od visanja ( po potrebi do 1/2 1 dodajte vode). Ocijedene visnje odmah pomijesajte s vrucim pudingom.
4-Ohladeno tijesto jedanput prerezite. Oko donjeg dijela stavite obruc od kalupa i ulijte po tijestu jos vruci puding s visnjama. Ostavite da se ohladi jedan sat.
5-Banane prepolovite po duzini i rasporedite na hladnu kremu od visanja.
6-Za kremu u posudi pomijesajte jogurt, kiselo vrhnje. secer u prahu i Bourbon vanilin secer. Prema uputama na omotu pripremite zelatinu. Zagrijte s 2 zlice likera te pomijesajte s preostalim likerom i dodajte u smjesu od jogurta. O d slatkog vrhnja istucite slag i umijesajte.
7-Polovicu kreme rasporedite po nadjevu i bananama pa na to polozite gornji dio tijesta. Bananu narezite na sitr.: i pomijesajte s preostalim nadjevom.


http://dobar-recept.blogspot.com

Primjedbe