Sastojci:
Tijesto:
nekoliko visanja
PRIPREMA:
1-Pjenasto istucite jaja sa secerom. Prosijte brasno preko te smjese i umijesajte cokoladu koju ste rastopili s
margarinom.
2-Smjesu ulijte u kalup za kolace (promjera 26 cm) cije ste dno prethodno prekrili papirom za pecenje i zagladite. Stavite u donju polovicu prethodno zagrijane pecnice.
3-Ocijedite visnje i sacuvajte sok. Pripremite puding prema uputama na omotu sa sokom od visanja ( po potrebi do 1/2 1 dodajte vode). Ocijedene visnje odmah pomijesajte s vrucim pudingom.
4-Ohladeno tijesto jedanput prerezite. Oko donjeg dijela stavite obruc od kalupa i ulijte po tijestu jos vruci puding s visnjama. Ostavite da se ohladi jedan sat.
5-Banane prepolovite po duzini i rasporedite na hladnu kremu od visanja.
6-Za kremu u posudi pomijesajte jogurt, kiselo vrhnje. secer u prahu i Bourbon vanilin secer. Prema uputama na omotu pripremite zelatinu. Zagrijte s 2 zlice likera te pomijesajte s preostalim likerom i dodajte u smjesu od jogurta. O d slatkog vrhnja istucite slag i umijesajte.
7-Polovicu kreme rasporedite po nadjevu i bananama pa na to polozite gornji dio tijesta. Bananu narezite na sitr.: i pomijesajte s preostalim nadjevom.
http://dobar-recept.blogspot.com
- 4 jaja
- 100 g secera
- 120 g glatkog brasna
- 50 g cokolade za kuhanje
- 10 g margarina
- 1 staklenka visanja
- (ocijedena masa 350 g)
- 1/2 soka od visanja iz staklenke (kompota)
- 1 omot pudinga s okusom vanilije
- 2 oguljene banane
- 250 g jogurta
- 250 g kiselog vrhnja
- 140 g secera u prahu
- 1 omot vanilin secera
- 7 listica bijele zelatine
- 100 ml likera od kokosa (Batida de Coco)
- 250 ml slatkog vrhnja
- 1 banana
nekoliko visanja
PRIPREMA:
1-Pjenasto istucite jaja sa secerom. Prosijte brasno preko te smjese i umijesajte cokoladu koju ste rastopili s
margarinom.
2-Smjesu ulijte u kalup za kolace (promjera 26 cm) cije ste dno prethodno prekrili papirom za pecenje i zagladite. Stavite u donju polovicu prethodno zagrijane pecnice.
3-Ocijedite visnje i sacuvajte sok. Pripremite puding prema uputama na omotu sa sokom od visanja ( po potrebi do 1/2 1 dodajte vode). Ocijedene visnje odmah pomijesajte s vrucim pudingom.
4-Ohladeno tijesto jedanput prerezite. Oko donjeg dijela stavite obruc od kalupa i ulijte po tijestu jos vruci puding s visnjama. Ostavite da se ohladi jedan sat.
5-Banane prepolovite po duzini i rasporedite na hladnu kremu od visanja.
6-Za kremu u posudi pomijesajte jogurt, kiselo vrhnje. secer u prahu i Bourbon vanilin secer. Prema uputama na omotu pripremite zelatinu. Zagrijte s 2 zlice likera te pomijesajte s preostalim likerom i dodajte u smjesu od jogurta. O d slatkog vrhnja istucite slag i umijesajte.
7-Polovicu kreme rasporedite po nadjevu i bananama pa na to polozite gornji dio tijesta. Bananu narezite na sitr.: i pomijesajte s preostalim nadjevom.
http://dobar-recept.blogspot.com
Primjedbe
Objavi komentar