TORTA KAMELIA

 PRVA KORA
  • 5 bjelanaca
  • 10 dkg šećera
  • 10 dkg oraha
  • 1 žlica brašna
  • na vrhu noža malo praška za pecivo
          DRUGA  KORA
  • 5 bjelanaca
  • 10 dkg šećera
  • 10 dkg kokosa
  • 1 žlica brašna
  • na vrhu noža malo praška za pecivo
          TREĆA KORA
  • 4 jaja
  • 4 žlice cukra
  • 10 dkg čokolade
  • 1 žlica brašna
  • malo praška za pecivo
Bjelanca izmiješajte u čvrstu pjenu. Posebno izmiješajte žumanca i cukar, dodajte otopljenu i ohlađenu čokoladu, brašno i prašak za pecivo. U dobro umiješanju smjesu lagano, drvenom žlicom dodajte snijeg od bjelanca. Pecite na 180 C dvadeset minuta.
          ČETVRTA  KORA
  • 5 bjelanaca
  • 10 dkg šećera
  • 10 dkg bajama ili lješnjaka
  • 1 žlica brašna
  • na vrhu noža malo praška za pecivo
Postupak miješanja za prvu, drugu i četvrtu koru je isti. Izmješajte bjelanca u čvrsti snijeg (dodajte malo soli između prstiju), dodajte šećer (ne u prahu, obični) te ostale sastojke kako piše u sastavu za svaku koru. Pecite ih, svaku zasebno, na 180 C petnaest do dvadeset minuta (ovisi o jačin pečnice).
          KREMA
  • 15 žumanaca
  • 8 žlica oštrog brašna
  • 7 dcl  mlijeka
  • 1 maslac
Na laganoj vatri uzavrit mlijeko pa u njega dodati smjesu od žumanaca, vanilija šećera i brašna u koju ste dodali toliko mlijeka da smjesa bude tekuća i da se može uliti u uzavrelo mlijeko. Miješajte  stalno dok se krema ne skuha (možete slobodno miješati i mikserom, tako ćete biti sigurni da se neće stvoriti grudice u kremi).  U mlaku, skoro ohlađenu kremu dodajte 250 gr maslaca. Kad se ohladi u to dodati 4 šlag kreme iz vrećice i 2 šlag vanilija kreme.
Svaku koru premažite kremom i po vrhu ukrasite. Dobro ohladite i uživajte, ne zaboravite i susjede i rodbinu jer ima kolača u izobilju.
p.s. 1 U kremu po original receptu ne ide cukar, mene je bilo strah da će faliti cukra i dodala sam deset deka šećera u prahu. Za moj ukus bilo je preslatko, zato dodajte cukar u kremu ako volite slatko, a ako niste ljubitelj izrazito slatkih kolača ne dodajite više cukra jer u korama ima dosta cukra, a slatka je i šlag vanilija krema i šlag iz vrećice.
p.s. 2 Dobit ćete jako puno kreme, ali to će biti taman za omazat sve kore u torti i ukrasit. Ako vam ipak ostane viška, kremu stavite u čaše, dodajte neko voće, po vrhu šlaga i preljeva za kolače, a po dnu nekog lipog izmrvljenog keksa, Grancereale ili mc Vitas.
p.s. 3 Krema će vam možda malo biti ne tako čvrsta kad umiješate šlag iz vrećice i šlag kremu. Zato gotovu izmiješanu kremu stavite malo u hladnjak prije omazivanja torte.

Primjedbe