- KORE:
- 20 bjelanjaka
- 20 žlica šećera
- 8 žlica brašna
- 8 žlica mljevenih lješnjaka
- FIL:
- 20 žumanjaka
- 20 žlica šećera
- 8 žlica brašna
- 1 l mlijeka
- 500 gr margarina
- 250 gr šećera u prahu
- 300 gr lomljenog Plazma keksa
- 300 gr Milka čokolade sa jagodom
- 100 gr lješnjaka
- dekorcija po želji
PRIPREMA KORA SA LJEŠNJACIMA
1. 5 bjelanjaka izradite mikserom i čim postanu čvrsti postepeno dodavajte 5 žlica šećera.
2. Dodajte 2 žlice brašna i 2 žlice mljevenih lješnjaka, te lagano sve umiješajte.
2. Dodajte 2 žlice brašna i 2 žlice mljevenih lješnjaka, te lagano sve umiješajte.
3. Ulijte pripremljenu smijesu u kalup postavljen masnim papirom ( moj kalup je 26 cm).
4. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva dok lagano ne porumeni.
5. Ponovite postupak još tri puta, tako da dobijete 4 kore.
PRIPREMA FILA SA ČOKOLADOM I KEKSOM
1. Umutite žumanjke, šećer, brašno i malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
2. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i kuhajte na laganijoj vatri dok ne postane gusto.
3. Ostavite da se ohladi.
2. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i kuhajte na laganijoj vatri dok ne postane gusto.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Dodajte margarin sobne temperature koji ste predhodno izradili sa šećerom u prahu.
5. Umiješajte kuhačom lomljenu Plazmu, mljevene lješnjake, isjeckanu čokoladu, bitno je da je fil sasvim ohlađen da ne topi čokoladu.
Primjedbe
Objavi komentar